Paddenstoelen 'pesto'
Deze pesto van paddenstoelen is een echte smaakmaker. Lekker op een toastje of door de pasta.
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op laag vuur in 4 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de sjalot en knoflook 2 min. Snijd de portobello in kleine stukjes en bak 5 min. mee.
Rasp ondertussen de kaas en snijd de peterselie fijn. Doe de portobello samen met de pijnboompitten, kaas en peterselie in een hoge beker. Schenk de rest van de olie erbij en pureer met een staafmixer tot pesto, voeg zo nodig een 1 el water (per 4 porties) toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat in ca. 30 min. afkoelen in de koelkast.
Paddenstoelen 'pesto'
Deze pesto van paddenstoelen is een echte smaakmaker. Lekker op een toastje of door de pasta.
bijgerecht
null porties
215 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op laag vuur in 4 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de sjalot en knoflook 2 min. Snijd de portobello in kleine stukjes en bak 5 min. mee.
Rasp ondertussen de kaas en snijd de peterselie fijn. Doe de portobello samen met de pijnboompitten, kaas en peterselie in een hoge beker. Schenk de rest van de olie erbij en pureer met een staafmixer tot pesto, voeg zo nodig een 1 el water (per 4 porties) toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat in ca. 30 min. afkoelen in de koelkast.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
25 g pijnboompitten
2 sjalotten
1 teen knoflook
65 ml extra vierge olijfolie
1 portobello
25 g Parmigiano Reggiano 32+ kaas
15 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker