Aardbeiensoepje met sojayoghurtijs
bewaar
bewaar

Aardbeiensoepje met sojayoghurtijs

Vers fruit en gedroogde vijgen geven dit toetje een natuurlijk zoete smaak. De amandelen zorgen voor een lekkere crunch.

25 min. bereiden / 10 min. wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Verwijder de harde steeltjes van de vijgen en laat 10 min. weken in kokend water. Giet af. Doe 2/3 van het basilicum met de sojayoghurt en vijgen in de kom van de keukenmachine. Pureer 3 min. tot een glad mengsel.

Schep in een diepvriesbak en zet minimaal 6 uur in de vriezer. Roer het eerste uur elke 15 min. door om het vormen van ijskristallen te voorkomen.

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en pureer 1 min. in de keukenmachine tot een gladde soep. Snijd de rest van het basilicum in reepjes. Hak de amandelen grof.

Verdeel de soep over vier diepe borden en schep in elk bord een bol basilicum sojayoghurtijs. Garneer met het basilicum en de amandelen.

bereidingstipHeb je een ijsmachine? Maak het ijs dan daarin. Het krijgt dan een nog fijnere en romigere structuur.

Aardbeiensoepje met sojayoghurtijs

Instructievideo - 01:50 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aardbeiensoepje met sojayoghurtijs

Vers fruit en gedroogde vijgen geven dit toetje een natuurlijk zoete smaak. De amandelen zorgen voor een lekkere crunch.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig