Aardbeiensoepje met sojayoghurtijs
Vers fruit en gedroogde vijgen geven dit toetje een natuurlijk zoete smaak. De amandelen zorgen voor een lekkere crunch.
Aan de slag
Verwijder de harde steeltjes van de vijgen en laat 10 min. weken in kokend water. Giet af. Doe 2/3 van het basilicum met de sojayoghurt en vijgen in de kom van de keukenmachine. Pureer 3 min. tot een glad mengsel.
Schep in een diepvriesbak en zet minimaal 6 uur in de vriezer. Roer het eerste uur elke 15 min. door om het vormen van ijskristallen te voorkomen.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en pureer 1 min. in de keukenmachine tot een gladde soep. Snijd de rest van het basilicum in reepjes. Hak de amandelen grof.
Verdeel de soep over vier diepe borden en schep in elk bord een bol basilicum sojayoghurtijs. Garneer met het basilicum en de amandelen.
Aardbeiensoepje met sojayoghurtijs
Instructievideo - 01:50 min.
Aardbeiensoepje met sojayoghurtijs
Vers fruit en gedroogde vijgen geven dit toetje een natuurlijk zoete smaak. De amandelen zorgen voor een lekkere crunch.
nagerecht
null personen
235 kcal
25 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Verwijder de harde steeltjes van de vijgen en laat 10 min. weken in kokend water. Giet af. Doe 2/3 van het basilicum met de sojayoghurt en vijgen in de kom van de keukenmachine. Pureer 3 min. tot een glad mengsel.
Schep in een diepvriesbak en zet minimaal 6 uur in de vriezer. Roer het eerste uur elke 15 min. door om het vormen van ijskristallen te voorkomen.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en pureer 1 min. in de keukenmachine tot een gladde soep. Snijd de rest van het basilicum in reepjes. Hak de amandelen grof.
Verdeel de soep over vier diepe borden en schep in elk bord een bol basilicum sojayoghurtijs. Garneer met het basilicum en de amandelen.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g gedroogde vijgen
15 g verse basilicum
500 g plantaardig alternatief voor yoghurt
250 g aardbeien
4 el ongezouten geroosterde amandelen
Dit heb je nodig
keukenmachine