Vegan whipped 'feta'
Dat whipped feta lekker is wisten we al maar heb je al de vegan variant geprobeerd? Hier blijf je in dippen!
Aan de slag
Snijd de knoflook in plakjes, halveer de tomaten en snijd de takjes van het basilicum zo fijn mogelijk.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten en het fijngesneden takjes basilicum toe en bak 2 min. mee. Voeg de cremaceto toe en bak 1 min. mee. Draai het vuur laag en laat de tomaten met de deksel op de pan in 8-10 min zacht worden en iets poffen. Meng de laatste minuut de basilicumblaadjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pureer ondertussen de feta en haver fraîche in de keukenmachine tot een glad en luchtig mengsel. Spreid over een bord en verdeel de tomaten met het vocht erover. Bestrooi met versgemalen peper.
Vegan whipped 'feta'
Dat whipped feta lekker is wisten we al maar heb je al de vegan variant geprobeerd? Hier blijf je in dippen!
bijgerecht
null personen
290 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook in plakjes, halveer de tomaten en snijd de takjes van het basilicum zo fijn mogelijk.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten en het fijngesneden takjes basilicum toe en bak 2 min. mee. Voeg de cremaceto toe en bak 1 min. mee. Draai het vuur laag en laat de tomaten met de deksel op de pan in 8-10 min zacht worden en iets poffen. Meng de laatste minuut de basilicumblaadjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pureer ondertussen de feta en haver fraîche in de keukenmachine tot een glad en luchtig mengsel. Spreid over een bord en verdeel de tomaten met het vocht erover. Bestrooi met versgemalen peper.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 tenen knoflook
250 g cherrytomaten
15 g verse basilicum
2 el milde olijfolie
1 el crema di balsamico
175 g plantaardig alternatief voor crème fraîche
150 g AH Terra Plantaardige plak (alternatief voor witte kaas)
Dit heb je nodig
keukenmachine