Ross Dobson's Thaise knoflookgarnalen
De sticky knoflook-koriandermarinade maakt deze garnalen onweerstaanbaar.
Aan de slag
Snijd ca. 2 cm van de steeltjes van de koriander. Snijd ze fijn en doe ze in een vijzel. Snijd de korianderblaadjes grof en houd apart.
Doe de knoflook en peperkorrels bij de koriandersteeltjes in de vijzel en stamp tot een pasta.
Doe de knoflook-korianderpasta in een schaal en roer er de suiker en vissaus door. Doe de garnalen erbij en meng tot ze helemaal met de pasta zijn bedekt. Laat dit 30 min. afgedekt op kamertemperatuur marineren of zet afgedekt 3-6 uur in de koelkast. Haal de garnalen 30 min. voor gebruik uit de koelkast.
Verwarm de bakplaat van de barbecue voor op de hoogste stand. Smeer de bakplaat in met de olie. Leg de garnalen erop en bak ze 2 min. aan elke kant tot ze roze, opgekruld en geurig zijn. Bestrooi ze met de achtergehouden korianderblaadjes en serveer met de limoenpartjes.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Ross Dobson's Thaise knoflookgarnalen
De sticky knoflook-koriandermarinade maakt deze garnalen onweerstaanbaar.
bijgerecht
null personen
160 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snijd ca. 2 cm van de steeltjes van de koriander. Snijd ze fijn en doe ze in een vijzel. Snijd de korianderblaadjes grof en houd apart.
Doe de knoflook en peperkorrels bij de koriandersteeltjes in de vijzel en stamp tot een pasta.
Doe de knoflook-korianderpasta in een schaal en roer er de suiker en vissaus door. Doe de garnalen erbij en meng tot ze helemaal met de pasta zijn bedekt. Laat dit 30 min. afgedekt op kamertemperatuur marineren of zet afgedekt 3-6 uur in de koelkast. Haal de garnalen 30 min. voor gebruik uit de koelkast.
Verwarm de bakplaat van de barbecue voor op de hoogste stand. Smeer de bakplaat in met de olie. Leg de garnalen erop en bak ze 2 min. aan elke kant tot ze roze, opgekruld en geurig zijn. Bestrooi ze met de achtergehouden korianderblaadjes en serveer met de limoenpartjes.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
30 g verse koriander
4 tenen knoflook
1 el witte peperkorrels
2 el donkere basterdsuiker
40 ml vissaus
16 diepvries reuzengarnalen
2 el plantaardige olie
1 limoen
Dit heb je nodig
vijzel
gasbarbecue