Ross Dobson's Thaise knoflookgarnalen
bewaar
bewaar

Ross Dobson's Thaise knoflookgarnalen

De sticky knoflook-koriandermarinade maakt deze garnalen onweerstaanbaar.

25 min. bereiden / 30 min. wachten

zeer pittig

8 ingrediënten

Aan de slag

Snijd ca. 2 cm van de steeltjes van de koriander. Snijd ze fijn en doe ze in een vijzel. Snijd de korianderblaadjes grof en houd apart.

Doe de knoflook en peperkorrels bij de koriandersteeltjes in de vijzel en stamp tot een pasta.

Doe de knoflook-korianderpasta in een schaal en roer er de suiker en vissaus door. Doe de garnalen erbij en meng tot ze helemaal met de pasta zijn bedekt. Laat dit 30 min. afgedekt op kamertemperatuur marineren of zet afgedekt 3-6 uur in de koelkast. Haal de garnalen 30 min. voor gebruik uit de koelkast.

Verwarm de bakplaat van de barbecue voor op de hoogste stand. Smeer de bakplaat in met de olie. Leg de garnalen erop en bak ze 2 min. aan elke kant tot ze roze, opgekruld en geurig zijn. Bestrooi ze met de achtergehouden korianderblaadjes en serveer met de limoenpartjes.

bereidingstipIn plaats van de bakplaat van een gasbarbecue kun je ook een grillschaal gebruiken, die past op elk type barbecue.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ross Dobson's Thaise knoflookgarnalen

De sticky knoflook-koriandermarinade maakt deze garnalen onweerstaanbaar.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig