Gevlinderde kip met milde currypasta van BBQ (advertorial)
bewaar
bewaar

Gevlinderde kip met milde currypasta van BBQ (advertorial)

Gebruik currypasta als marinade voor deze hele kip van de BBQ! Kruidig, vol smaak en in een keer een gerecht voor het hele gezin.

1 uur bereiden / 2 uur 10 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwijder het elastiek van de kip. Leg de kip met de borst naar beneden op een snijplank en snijd met een scherp mes de ruggengraat eruit. Dep de kip helemaal droog, draai om met de borstkant naar boven en druk de kip plat. Leg in de ovenschaal.

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in parten. Meng de kokosmelk met de curry paste, suiker, vissaus, het limoensap en limoenrasp. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Wrijf de kip er helemaal mee in, ook onder de huid en laat minimaal 2 uur of een nacht afgedekt marineren in de koelkast.

Steek de barbecue aan. Haal de kip uit de marinade en leg met de borstzijde naar boven op de barbecue. Rooster in ca. 45 min. op ca. 180 ̊C gaar en mooi bruin. Keer regelmatig.

Haal de kip van de barbecue en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie. Hak de pinda’s grof en snijd de koriander grof. Bestrooi de kip met de pinda’s en koriander en serveer met de limoenpartjes.

combinatietipLekker met een frisse komkommersalade.
combinatietipLekker met mangochutney.
bereidingstipSteek een kernthermometer in de kip. Hebben de poten een kerntemperatuur van 85 ̊C en de borst van 73 ̊C, dan is de kip klaar.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gevlinderde kip met milde currypasta van BBQ (advertorial)

Gebruik currypasta als marinade voor deze hele kip van de BBQ! Kruidig, vol smaak en in een keer een gerecht voor het hele gezin.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig