Banh xeo
bewaar
bewaar

Banh xeo

Klinkt spannend, maar deze hartige garnalenflensjes zijn heel eenvoudig te maken.

25 min. bereiden / 1 uur wachten

14 ingrediënten

Aan de slag

Doe de rijstbloem, geelwortel, het zout en water in een ruime kom en klop met een garde tot een glad beslag. Dek af met vershoudfolie en laat 1 uur buiten de koelkast staan.

Pers ondertussen de limoen uit en doe het sap in een kommetje. Roer met de palmsuiker en vissaus tot een dipsaus. Haal de blaadjes van de krop sla. Was en droog ze in de slacentrifuge. Pluk de blaadjes van de munt, snijd de koriander grof en de bosui in dunne ringetjes.

Roer het beslag goed door. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Verhit telkens een ½ el kokosolie in de hete pan en schep er een soepopscheplepel beslag in. Beweeg de pan, zodat het beslag zich over de hele pan verdeelt. Bak het flensje 3 min. op middelhoog vuur. Schud regelmatig. Keer om en bak nog 2 min. Neem het flensje uit de pan. Verdeel wat taugé, bosui en garnalen over de helft van het flensje en vouw dubbel. Maak zo nog 5-7 flensjes.

Verdeel ondertussen de slablaadjes over een grote schaal. Snijd de flensjes in partjes en leg op de slablaadjes. Verdeel de munt en koriander erover en serveer met de dipsaus.

combinatietip Besprenkel de gevulde flensjes met wat srirachasaus (fles 435 ml).

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Banh xeo

Klinkt spannend, maar deze hartige garnalenflensjes zijn heel eenvoudig te maken.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig