Zalmcurry met korianderrijst
Succesduo: kruidige rijst en romige rode curry.
Aan de slag
Doe de broccoli, kokosmelk, 100 ml water en de currypasta in een pan en breng op hoog vuur aan de kook. Doe de deksel op de pan, draai het vuur naar middelhoog en laat 7 min. koken.
Snijd ondertussen de venkelknol in dunne reepjes, de zalm in stukjes en de korianderblaadjes grof.
Neem de pan van het vuur en pureer de curry met de staafmixer. Zet de pan terug op het vuur en voeg de venkel, zalm en eventueel zout toe. Laat 4 min. op laag vuur garen.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan, voeg de rijst toe en haal los met een vork. Voeg de gemalen koriander, peper en eventueel zout toe. Bak al omscheppend 4 min. op middelhoog vuur. Meng ¾ van de korianderblaadjes door de rijst. Serveer de rijst met de curry en garneer met de rest van de koriander.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Zalmcurry met korianderrijst
Succesduo: kruidige rijst en romige rode curry.
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe de broccoli, kokosmelk, 100 ml water en de currypasta in een pan en breng op hoog vuur aan de kook. Doe de deksel op de pan, draai het vuur naar middelhoog en laat 7 min. koken.
Snijd ondertussen de venkelknol in dunne reepjes, de zalm in stukjes en de korianderblaadjes grof.
Neem de pan van het vuur en pureer de curry met de staafmixer. Zet de pan terug op het vuur en voeg de venkel, zalm en eventueel zout toe. Laat 4 min. op laag vuur garen.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan, voeg de rijst toe en haal los met een vork. Voeg de gemalen koriander, peper en eventueel zout toe. Bak al omscheppend 4 min. op middelhoog vuur. Meng ¾ van de korianderblaadjes door de rijst. Serveer de rijst met de curry en garneer met de rest van de koriander.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g koelverse broccoliroosjes
400 ml kokosmelk
100 ml kraanwater
4 el Koh Thai panang currypasta
1 venkelknol
300 g verse zalmfilets
15 g verse koriander
2 el arachideolie
600 g 1 minuut witte rijst
2 tl Ketoembar gemalen koriander
Dit heb je nodig
staafmixer