Hamburger met gegrilde groenten, hummus en feta
Een black angus burger in een pitabroodje: weer eens wat anders!
Aan de slag
Steek de barbecue aan.
Snijd de venkel in dunne plakken en schep om met de aspergetips, 2 el olie, peper en eventueel zout. Doe in de grillwok en gril 6 min. op de barbecue. Meng de harissa met de rest van de olie en bestrijk beide kanten van de pitabroodjes ermee.
Gril 4 min. op de barbecue, keer halverwege en neem van het rooster. Snijd ondertussen de munt fijn. Gril de hamburgers 4 min. op de barbecue. Keer om en verdeel de feta en za’atar erover. Gril nog 4 min.
Snijd de pitabroodjes open. Besmeer 4 helften met de hummus, beleg achtereenvolgens met de gegrilde groenten, de munt en een burger. Dek af met de bovenkant van de broodjes en serveer direct.
Barbecue aansteken
Instructievideo - 01:07 min.
Hamburger met gegrilde groenten, hummus en feta
Een black angus burger in een pitabroodje: weer eens wat anders!
hoofdgerecht
null personen
680 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan.
Snijd de venkel in dunne plakken en schep om met de aspergetips, 2 el olie, peper en eventueel zout. Doe in de grillwok en gril 6 min. op de barbecue. Meng de harissa met de rest van de olie en bestrijk beide kanten van de pitabroodjes ermee.
Gril 4 min. op de barbecue, keer halverwege en neem van het rooster. Snijd ondertussen de munt fijn. Gril de hamburgers 4 min. op de barbecue. Keer om en verdeel de feta en za’atar erover. Gril nog 4 min.
Snijd de pitabroodjes open. Besmeer 4 helften met de hummus, beleg achtereenvolgens met de gegrilde groenten, de munt en een burger. Dek af met de bovenkant van de broodjes en serveer direct.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 venkelknol
350 g groene asperges
3 el arachideolie
½ el harissa
4 grote pitabroodjes
4 Black Angus burgers
75 g Griekse feta
2 tl za'atar kruidenmix
100 g hummus
7½ g verse munt