Couscoussalade met gegrilde nectarines
Door de nectarines even te grillen, worden ze nog zoeter. Dat combineert geweldig met de anijsachtige venkel en de frisse smaak van munt.
Aan de slag
Laat het bouillontablet oplossen in het kokende water. Doe de couscous in een schaal, giet de bouillon erbij en roer goed door. Laat afgedekt 4 min. staan.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Snijd de nectarines met een scherp mes overlangs doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting voorzichtig van elkaar los en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in partjes.
Verhit de grillpan. Bestrijk de partjes nectarine met 1 el olie en gril ze 3 min. tot er mooie grillstrepen ontstaan. Keer halverwege.
Snijd de bosui in dunne ringetjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de muntblaadjes fijn. Maak een dressing met de rest van de olie, de bosui, het limoenrasp en -sap en 2/3 van de munt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknol. Bewaar het groen als dat eraan zit. Halveer de venkel en snijd in flinterdunne plakjes.
Roer de couscous los met een vork. Meng de dressing, venkel, rucola en de helft van de nectarines erdoor.
Verdeel de rest van de nectarines en pijnboompitten erover. Bestrooi met de rest van de munt en het venkelgroen.
Couscoussalade met gegrilde nectarines
Instructievideo - 03:25 min.
Steenfruit snijden
Instructievideo - 01:10 min.
Couscoussalade met gegrilde nectarines
Door de nectarines even te grillen, worden ze nog zoeter. Dat combineert geweldig met de anijsachtige venkel en de frisse smaak van munt.
hoofdgerecht
null personen
400 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Laat het bouillontablet oplossen in het kokende water. Doe de couscous in een schaal, giet de bouillon erbij en roer goed door. Laat afgedekt 4 min. staan.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Snijd de nectarines met een scherp mes overlangs doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting voorzichtig van elkaar los en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in partjes.
Verhit de grillpan. Bestrijk de partjes nectarine met 1 el olie en gril ze 3 min. tot er mooie grillstrepen ontstaan. Keer halverwege.
Snijd de bosui in dunne ringetjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de muntblaadjes fijn. Maak een dressing met de rest van de olie, de bosui, het limoenrasp en -sap en 2/3 van de munt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknol. Bewaar het groen als dat eraan zit. Halveer de venkel en snijd in flinterdunne plakjes.
Roer de couscous los met een vork. Meng de dressing, venkel, rucola en de helft van de nectarines erdoor.
Verdeel de rest van de nectarines en pijnboompitten erover. Bestrooi met de rest van de munt en het venkelgroen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ tuinkruidenbouillontablet
260 ml kokend water
200 g viergranencouscous
30 g saladepijnboompitten
3 nectarines
6 el traditionele olijfolie
3 bosuien
1 limoen
15 g verse munt
1 venkelknol
40 g rucola
Dit heb je nodig
grillpan