Couscoussalade met moerbeien
Razendsnel op tafel deze salade met kipfilet, pistachenoten en paprika.
Aan de slag
Doe de couscous in een ruime kom. Schenk het kokende water erover. Roer door en laat 10 min. staan.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten op middelhoog vuur 2 min. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Verhit 2 el olie in de koekenpan, bestrooi de kipfilet met peper en eventueel zout en bak op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin en gaar.
Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Roer de couscous los met een vork en meng de salsadip en de rest van de olie erdoor.
Snijd de blaadjes munt fijn en schep samen met de paprika, veldsla en de helft van de moerbeien door de couscous. Verdeel de kip erover en bestrooi met de pistachenoten en de rest van de moerbeien.
Couscoussalade met moerbeien
Instructievideo - 02:11 min.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Couscoussalade met moerbeien
Razendsnel op tafel deze salade met kipfilet, pistachenoten en paprika.
hoofdgerecht
null personen
680 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe de couscous in een ruime kom. Schenk het kokende water erover. Roer door en laat 10 min. staan.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten op middelhoog vuur 2 min. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Verhit 2 el olie in de koekenpan, bestrooi de kipfilet met peper en eventueel zout en bak op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin en gaar.
Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Roer de couscous los met een vork en meng de salsadip en de rest van de olie erdoor.
Snijd de blaadjes munt fijn en schep samen met de paprika, veldsla en de helft van de moerbeien door de couscous. Verdeel de kip erover en bestrooi met de pistachenoten en de rest van de moerbeien.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g couscous
300 ml kokend water
95 g ongezouten pistachenoten
5 el zonnebloemolie
300 g kipfilethaasjes
2 gele paprika's
175 g koelverse pittige salsadip
15 g verse munt
75 g veldsla
100 g moerbeien