Crunchy aardappelen met bospeen en spek
Een kleurrijk gerecht met krachtige smaken. Doordat je de aardappelen plet voordat ze de oven in gaan, worden ze extra krokant.
Aan de slag
Kook de aardappelen in 25 min. gaar. Giet af en laat 30 min. afkoelen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Plet ze met de bolle kant van een lepel, zodat ze platter worden maar niet uit elkaar vallen. Smelt de kruidenboter in een steelpan. Besprenkel de aardappelen met de kruidenboter en bestrooi met zout. Zet de bakplaat ca. 30 min. boven het midden van de oven.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Gril het spek in porties in 5 min. krokant. Keer halverwege. Halveer de wortels in de lengte. Gril in het achtergebleven bakvet 6-8 min. in de grillpan. Keer regelmatig. Neem de aardappelen uit de oven en verdeel over een grote schaal. Leg de wortels en het spek ertussen. Snijd de radijsjes in kwarten en de bieslook grof en verdeel over de groenten.
Crunchy aardappelen met bospeen en spek
Instructievideo - 02:43 min.
Crunchy aardappelen met bospeen en spek
Een kleurrijk gerecht met krachtige smaken. Doordat je de aardappelen plet voordat ze de oven in gaan, worden ze extra krokant.
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
40 min. bereiden
30 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Kook de aardappelen in 25 min. gaar. Giet af en laat 30 min. afkoelen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Plet ze met de bolle kant van een lepel, zodat ze platter worden maar niet uit elkaar vallen. Smelt de kruidenboter in een steelpan. Besprenkel de aardappelen met de kruidenboter en bestrooi met zout. Zet de bakplaat ca. 30 min. boven het midden van de oven.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Gril het spek in porties in 5 min. krokant. Keer halverwege. Halveer de wortels in de lengte. Gril in het achtergebleven bakvet 6-8 min. in de grillpan. Keer regelmatig. Neem de aardappelen uit de oven en verdeel over een grote schaal. Leg de wortels en het spek ertussen. Snijd de radijsjes in kwarten en de bieslook grof en verdeel over de groenten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g iets kruimige aardappelen
125 g verse kruidenboter met knoflook
150 g katenspek
600 g geschilde bospenen
120 g snackradijs
25 g verse bieslook
Dit heb je nodig
bakpapier
grillpan