Zalm gewikkeld in katenspek met broccolistamppot
bewaar
bewaar

Zalm gewikkeld in katenspek met broccolistamppot

Een mooie vis-vleescombi. De citroenrasp geeft dit gerecht een fris tintje.

30 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Doe in een pan ruim water met eventueel zout, breng aan de kook en kook in 20 min. gaar. Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk met de dunschiller en snijd in plakjes. Voeg de broccoli de laatste 4 min. toe aan de aardappelen.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

Snijd de zalmfilet in 2 gelijke stukken, bestrooi met peper en wikkel ze in het katenspek. Verhit de koekenpan met antiaanbaklaag en bak de zalm op middelhoog vuur in 6 min. net gaar. Keer halverwege.

Hak ondertussen de hazelnoten fijn en roer ze door de boter. Breng op smaak met zout. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de halve citroen en en pers uit.

Giet de aardappelen en broccoli af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Stamp met de helft van de hazelnootboter en het citroenrasp met de pureestamper tot een grove puree. Voeg zo veel kookvocht toe tot de puree smeuïg is. Breng op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.

Serveer de zalmfilets met de broccolistamppot en de rest van de hazelnootboter.

bereidingstipJe kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.
algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zalm gewikkeld in katenspek met broccolistamppot

Een mooie vis-vleescombi. De citroenrasp geeft dit gerecht een fris tintje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig