Zalm gewikkeld in katenspek met broccolistamppot
Een mooie vis-vleescombi. De citroenrasp geeft dit gerecht een fris tintje.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Doe in een pan ruim water met eventueel zout, breng aan de kook en kook in 20 min. gaar. Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk met de dunschiller en snijd in plakjes. Voeg de broccoli de laatste 4 min. toe aan de aardappelen.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Snijd de zalmfilet in 2 gelijke stukken, bestrooi met peper en wikkel ze in het katenspek. Verhit de koekenpan met antiaanbaklaag en bak de zalm op middelhoog vuur in 6 min. net gaar. Keer halverwege.
Hak ondertussen de hazelnoten fijn en roer ze door de boter. Breng op smaak met zout. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de halve citroen en en pers uit.
Giet de aardappelen en broccoli af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Stamp met de helft van de hazelnootboter en het citroenrasp met de pureestamper tot een grove puree. Voeg zo veel kookvocht toe tot de puree smeuïg is. Breng op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.
Serveer de zalmfilets met de broccolistamppot en de rest van de hazelnootboter.
Zalm gewikkeld in katenspek met broccolistamppot
Een mooie vis-vleescombi. De citroenrasp geeft dit gerecht een fris tintje.
hoofdgerecht
null personen
870 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Doe in een pan ruim water met eventueel zout, breng aan de kook en kook in 20 min. gaar. Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk met de dunschiller en snijd in plakjes. Voeg de broccoli de laatste 4 min. toe aan de aardappelen.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Snijd de zalmfilet in 2 gelijke stukken, bestrooi met peper en wikkel ze in het katenspek. Verhit de koekenpan met antiaanbaklaag en bak de zalm op middelhoog vuur in 6 min. net gaar. Keer halverwege.
Hak ondertussen de hazelnoten fijn en roer ze door de boter. Breng op smaak met zout. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de halve citroen en en pers uit.
Giet de aardappelen en broccoli af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Stamp met de helft van de hazelnootboter en het citroenrasp met de pureestamper tot een grove puree. Voeg zo veel kookvocht toe tot de puree smeuïg is. Breng op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.
Serveer de zalmfilets met de broccolistamppot en de rest van de hazelnootboter.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g iets kruimige aardappelen
400 g broccoli
25 g ongebrande hazelnoten
300 g verse zalmfilets
50 g katenspek
40 g ongezouten roomboter
½ citroen