Broccolistamppot met kip en kaas
Soms is het zo simpel: wat blokjes pikante kaas door de stamppot voor extra smaak.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Was de aardappelen en laat ze in ca. 20 min. gaar koken. Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes. Snijd de stelen in plakjes. Kook de broccoli in ca. 6 min. beetgaar. Snijd de kip in reepjes en bestrooi met zout en peper. Verhit in een koekenpan de helft van de boter en bak de kipreepjes in ca. 5. min. rondom bruin.
Snijd de kaas in kleine blokjes. Giet de aardappels af en stamp tot een puree met de melk en de rest van de boter. Meng de broccoli, de kip en de kaasblokjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de stamppot voor serveren nog even door.
Broccolistamppot met kip en kaas
Soms is het zo simpel: wat blokjes pikante kaas door de stamppot voor extra smaak.
hoofdgerecht
null personen
520 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Was de aardappelen en laat ze in ca. 20 min. gaar koken. Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes. Snijd de stelen in plakjes. Kook de broccoli in ca. 6 min. beetgaar. Snijd de kip in reepjes en bestrooi met zout en peper. Verhit in een koekenpan de helft van de boter en bak de kipreepjes in ca. 5. min. rondom bruin.
Snijd de kaas in kleine blokjes. Giet de aardappels af en stamp tot een puree met de melk en de rest van de boter. Meng de broccoli, de kip en de kaasblokjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de stamppot voor serveren nog even door.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg Kruimige aardappelen
700 g broccoli
300 g kipfilet
25 g ongezouten roomboter
160 g kaas pikant
150 ml halfvolle melk
Dit heb je nodig
pureestamper