Stamppot met rucola en oude kaas
Aan de slag
Schil en snijd de aardappelen in kleine stukken. Breng in een pan een laagje water met wat zout aan de kook. Kook de aardappelen met een deksel op de pan in 20 min. gaar. Verwarm de melk tot net onder het kookpunt. Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper fijn.
Voeg al roerend met een houten spatel zo veel melk toe dat het een fijne, smeuïge puree wordt. Voeg de boter toe. Zet de pan weer op het vuur en verwarm de puree al roerend op zacht vuur tot de boter is gesmolten. Breng de puree op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Meng de sla in gedeelten door de puree en warm de stamppot nog heel even door. Verbrokkel de oude kaas. Meng de helft van de kaas door de stamppot. Verdeel de rest van de kaas over de stamppot.
Stamppot met rucola en oude kaas
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil en snijd de aardappelen in kleine stukken. Breng in een pan een laagje water met wat zout aan de kook. Kook de aardappelen met een deksel op de pan in 20 min. gaar. Verwarm de melk tot net onder het kookpunt. Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper fijn.
Voeg al roerend met een houten spatel zo veel melk toe dat het een fijne, smeuïge puree wordt. Voeg de boter toe. Zet de pan weer op het vuur en verwarm de puree al roerend op zacht vuur tot de boter is gesmolten. Breng de puree op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Meng de sla in gedeelten door de puree en warm de stamppot nog heel even door. Verbrokkel de oude kaas. Meng de helft van de kaas door de stamppot. Verdeel de rest van de kaas over de stamppot.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen
150 ml halfvolle melk
25 g ongezouten roomboter
1 mespunt gedroogde nootmuskaat
150 g rucola
250 g oude kaas
Dit heb je nodig
pureestamper