Broccolistamppot met gerookte zalm
Vanavond Hollandse pot met een (vis)twist.
Aan de slag
Doe de aardappelen in een ruime pan water met eventueel zout, breng aan de kook en kook in 20 min. gaar. Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk met een dunschiller en snijd in plakjes. Voeg de broccoli de laatste 4 min. toe aan de aardappelen. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur 2 min. Schep uit de pan op een bord en laat afkoelen.
Giet de aardappelen en broccoli af. Voeg de boter, mosterd en melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng voorzichtig de veldsla erdoor. Verkruimel de feta en verdeel samen met de gerookte zalm en het amandelschaafsel over de stamppot.
Broccolistamppot met gerookte zalm
Vanavond Hollandse pot met een (vis)twist.
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Doe de aardappelen in een ruime pan water met eventueel zout, breng aan de kook en kook in 20 min. gaar. Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk met een dunschiller en snijd in plakjes. Voeg de broccoli de laatste 4 min. toe aan de aardappelen. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur 2 min. Schep uit de pan op een bord en laat afkoelen.
Giet de aardappelen en broccoli af. Voeg de boter, mosterd en melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng voorzichtig de veldsla erdoor. Verkruimel de feta en verdeel samen met de gerookte zalm en het amandelschaafsel over de stamppot.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
900 g kruimige aardappelen
700 g broccoli
30 g amandelschaafsel
25 g ongezouten roomboter
1 el dijonmosterd
100 ml halfvolle melk
75 g veldsla
100 g feta
200 g gerookte zalm
Dit heb je nodig
pureestamper