Rode-bietenstamppot met warmgerookte zalm
Kleurig potje stamp!
30 min. bereiden
6 ingrediënten
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in een ruime pan met water en zout in 20 min. gaar. Voeg de laatste 2 min. de geraspte bieten toe. Giet af. Voeg de boter, peper en zout toe en stamp tot een puree.
Snijd ondertussen ¾ van de rucola grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de citroen in parten. Breek de zalm in stukken. Meng de gesneden rucola en het citroenrasp door de bietenstamp en verdeel over de borden. Verdeel daar de zalm en de rest van de rucola over. Serveer met de citroenparten.
Rode-bietenstamppot met warmgerookte zalm
Kleurig potje stamp!
hoofdgerecht
null personen
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in een ruime pan met water en zout in 20 min. gaar. Voeg de laatste 2 min. de geraspte bieten toe. Giet af. Voeg de boter, peper en zout toe en stamp tot een puree.
Snijd ondertussen ¾ van de rucola grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de citroen in parten. Breek de zalm in stukken. Meng de gesneden rucola en het citroenrasp door de bietenstamp en verdeel over de borden. Verdeel daar de zalm en de rest van de rucola over. Serveer met de citroenparten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappelen
800 g geraspte rode bieten
30 g ongezouten roomboter
85 g rucola
1 citroen
250 g warmgerookte zalmfilets
Dit heb je nodig
pureestamper