Gebakken aardappelen met spek en ui
Spek, ui, tijm en knoflook maken dit aardappelgerecht op en top Frans.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan met dikke bodem en bak de aardappelen op middelhoog vuur in 15 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen het spek in reepjes en de ui in dunne halve ringen. Voeg het spek, de ui en tijm toe aan de aardappelen. Pers de knoflook erboven. Laat met de deksel schuin op de pan 10 min. op laag vuur meebakken. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Aardappelen schillen
Instructievideo - 01:08 min.
Gebakken aardappelen met spek en ui
Spek, ui, tijm en knoflook maken dit aardappelgerecht op en top Frans.
bijgerecht
null personen
355 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan met dikke bodem en bak de aardappelen op middelhoog vuur in 15 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen het spek in reepjes en de ui in dunne halve ringen. Voeg het spek, de ui en tijm toe aan de aardappelen. Pers de knoflook erboven. Laat met de deksel schuin op de pan 10 min. op laag vuur meebakken. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappelen
4 el traditionele olijfolie
100 g katenspek
1 zoete witte ui
8 g verse tijm
1 teen knoflook