Couscous met geroosterde lentegroenten
bewaar
bewaar

Couscous met geroosterde lentegroenten

Lentegroenten, couscous en chorizo: een héle goede combinatie.

20 min. bereiden / 25 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd 1 cm van de onderkant van de venkelknol, verwijder het groen en snijd de venkel in gelijke parten. Snijd de ui in gelijke parten. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Breek de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd de asperges in drie schuine stukken. Halveer de courgette over de lengte en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de chorizo in plakjes van ½ cm.

Verdeel de groenten en chorizo over 2 met bakpapier beklede bakplaten. Besprenkel de groenten en chorizo met de olie, bestrooi met peper en eventueel zout en schep om. Rooster de groenten in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Wissel de bakplaten halverwege van plaats en schep de groenten om.

Doe ondertussen de couscous in een ruime schaal. Schenk er 300 ml kokend water over. Roer door, dek de schaal af en laat 5 min. wellen. Snijd ondertussen de koriander fijn.

Roer de couscous los met een vork en meng de groenten, kaasblokjes, 3 el van de kruidenolie uit het potje en de koriander erdoor.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Couscous met geroosterde lentegroenten

Lentegroenten, couscous en chorizo: een héle goede combinatie.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig