Couscous met geroosterde lentegroenten
Lentegroenten, couscous en chorizo: een héle goede combinatie.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd 1 cm van de onderkant van de venkelknol, verwijder het groen en snijd de venkel in gelijke parten. Snijd de ui in gelijke parten. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Breek de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd de asperges in drie schuine stukken. Halveer de courgette over de lengte en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de chorizo in plakjes van ½ cm.
Verdeel de groenten en chorizo over 2 met bakpapier beklede bakplaten. Besprenkel de groenten en chorizo met de olie, bestrooi met peper en eventueel zout en schep om. Rooster de groenten in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Wissel de bakplaten halverwege van plaats en schep de groenten om.
Doe ondertussen de couscous in een ruime schaal. Schenk er 300 ml kokend water over. Roer door, dek de schaal af en laat 5 min. wellen. Snijd ondertussen de koriander fijn.
Roer de couscous los met een vork en meng de groenten, kaasblokjes, 3 el van de kruidenolie uit het potje en de koriander erdoor.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Couscous met geroosterde lentegroenten
Lentegroenten, couscous en chorizo: een héle goede combinatie.
hoofdgerecht
null personen
810 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd 1 cm van de onderkant van de venkelknol, verwijder het groen en snijd de venkel in gelijke parten. Snijd de ui in gelijke parten. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Breek de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd de asperges in drie schuine stukken. Halveer de courgette over de lengte en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de chorizo in plakjes van ½ cm.
Verdeel de groenten en chorizo over 2 met bakpapier beklede bakplaten. Besprenkel de groenten en chorizo met de olie, bestrooi met peper en eventueel zout en schep om. Rooster de groenten in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Wissel de bakplaten halverwege van plaats en schep de groenten om.
Doe ondertussen de couscous in een ruime schaal. Schenk er 300 ml kokend water over. Roer door, dek de schaal af en laat 5 min. wellen. Snijd ondertussen de koriander fijn.
Roer de couscous los met een vork en meng de groenten, kaasblokjes, 3 el van de kruidenolie uit het potje en de koriander erdoor.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 venkelknol
1 ui
1 rode paprika
175 g verse groene asperges
½ courgette
250 g chorizoworst
3 el olijfolie basilicum
300 g couscous
15 g verse koriander
150 g witte kaasblokjes in kruidenolie
Dit heb je nodig
bakpapier