Geroosterde asperges & chorizo
Dat ook de groene asperge een echte allemansvriend is, bewijst dit gerecht met een pittige mediterrane twist.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Wikkel elke aardappel in een stuk aluminiumfolie, leg op een met bakpapier beklede bakplaat en pof ca. 1 uur in de oven.
Snijd ondertussen de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Verwijder het loof en snijd de venkel in parten. Snijd de ui in parten. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Breek de onderkant van de asperges en snijd de asperges in 3 schuine stukken. Snijd de courgette in stukken van 2 cm en de chorizo in plakjes van een ½ cm.
Neem na 35 min. de bakplaat uit de oven en leg de groenten en chorizo bij de aardappelen. Besprenkel de groenten en chorizo met de olie, bestrooi met peper en eventueel zout en schep om. Rooster in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
Snijd de dille grof. Meng 2/3 van de dille met de crème fraîche. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de groenten met chorizo op een schaal en schep de rest van de dille erdoor. Snijd de gepofte aardappelen in de lengte in en schep de crème fraîche met dille erop. Serveer met de gegrilde groenten.
Geroosterde asperges & chorizo
Dat ook de groene asperge een echte allemansvriend is, bewijst dit gerecht met een pittige mediterrane twist.
hoofdgerecht
null personen
670 kcal
20 min. bereiden
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Wikkel elke aardappel in een stuk aluminiumfolie, leg op een met bakpapier beklede bakplaat en pof ca. 1 uur in de oven.
Snijd ondertussen de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Verwijder het loof en snijd de venkel in parten. Snijd de ui in parten. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Breek de onderkant van de asperges en snijd de asperges in 3 schuine stukken. Snijd de courgette in stukken van 2 cm en de chorizo in plakjes van een ½ cm.
Neem na 35 min. de bakplaat uit de oven en leg de groenten en chorizo bij de aardappelen. Besprenkel de groenten en chorizo met de olie, bestrooi met peper en eventueel zout en schep om. Rooster in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
Snijd de dille grof. Meng 2/3 van de dille met de crème fraîche. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de groenten met chorizo op een schaal en schep de rest van de dille erdoor. Snijd de gepofte aardappelen in de lengte in en schep de crème fraîche met dille erop. Serveer met de gegrilde groenten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 grote kruimige aardappelen
2 venkelknollen
1 ui
1 rode paprika
350 g verse groene asperges
1 courgette
250 g chorizoworst
3 el olijfolie basilicum
15 g verse dille
125 g crème fraîche
Dit heb je nodig
bakpapier
aluminiumfolie