Roerbak van koolrabi met venkel, citroen en karwijzaad
Perfect gerecht voor op een doordeweekse dag: lekker snel klaar en met lekker veel groente.
Aan de slag
Schil de koolrabi's. Snijd ze in plakken en de plakken in reepjes van 1/2 cm breed.
Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknol. Halveer de knol en snijd in flinterdunne halve plakken.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
Verhit de olie in een wok en roerbak de koolrabi, venkel en het karwijzaad 6 min.
Verdeel de groenten over een ruime schaal en meng het citroenrasp, -sap en de kappertjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Roerbak van koolrabi met venkel, citroen en karwijzaad
Perfect gerecht voor op een doordeweekse dag: lekker snel klaar en met lekker veel groente.
bijgerecht
null personen
75 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Schil de koolrabi's. Snijd ze in plakken en de plakken in reepjes van 1/2 cm breed.
Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknol. Halveer de knol en snijd in flinterdunne halve plakken.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
Verhit de olie in een wok en roerbak de koolrabi, venkel en het karwijzaad 6 min.
Verdeel de groenten over een ruime schaal en meng het citroenrasp, -sap en de kappertjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 koolrabi's
1 venkelknol
1 citroen
1 el zonnebloemolie
2 tl karwijzaad
1 el kappertjes