Kikkererwten-tonijnsalade met venkel & sperziebonen
Lunchtijd = saladetijd! Van deze kikkererwten-tonijnsalade kikker je weer op.
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Halveer de bonen en kook in 7 min. beetgaar. Giet af en spoel onder stromend water koud. Snijd ondertussen de stelen en onderkant van de venkelknol, bewaar het venkelgroen. Snijd de knol eerst in de lengte in parten en dan in dunne reepjes. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de dille fijn.
Laat de tonijn uitlekken, maar vang de olie op. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers 1 helft van de vrucht uit, snijd de andere helft in 4 partjes. Meng per 4 personen 4 el tonijnolie met het citroenrasp en 1 el citroensap tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de sperziebonen, venkel, kikkererwten, dille en dressing tot een salade. Verdeel de tonijn erover en serveer met een partje citroen.
Kikkererwten-tonijnsalade met venkel & sperziebonen
Lunchtijd = saladetijd! Van deze kikkererwten-tonijnsalade kikker je weer op.
bijgerecht
null personen
365 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Halveer de bonen en kook in 7 min. beetgaar. Giet af en spoel onder stromend water koud. Snijd ondertussen de stelen en onderkant van de venkelknol, bewaar het venkelgroen. Snijd de knol eerst in de lengte in parten en dan in dunne reepjes. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de dille fijn.
Laat de tonijn uitlekken, maar vang de olie op. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers 1 helft van de vrucht uit, snijd de andere helft in 4 partjes. Meng per 4 personen 4 el tonijnolie met het citroenrasp en 1 el citroensap tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de sperziebonen, venkel, kikkererwten, dille en dressing tot een salade. Verdeel de tonijn erover en serveer met een partje citroen.
dieettip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g sperziebonen
1 venkelknol
400 g kikkererwten
7½ g verse dille
320 g tonijnstukken in zonnebloemolie
1 citroen