Puree met peen en karwijzaad
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in 25 min. in water met zout gaar.
Snijd ondertussen de peen in schuine plakjes van 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de peen, knoflook en het karwijzaad in 8 min. gaar.
Giet de aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Voeg de peen en het kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met kaasschnitzels.
Puree met peen en karwijzaad
bijgerecht
null personen
315 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in 25 min. in water met zout gaar.
Snijd ondertussen de peen in schuine plakjes van 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de peen, knoflook en het karwijzaad in 8 min. gaar.
Giet de aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Voeg de peen en het kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met kaasschnitzels.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg aardappelen
1 bos bospeen
4 el olijfolie
1 teen knoflook
1 el karwijzaad
Dit heb je nodig
pureestamper