Koolrabi en komkommer
Je kunt de smaak van koolrabi vergelijken met die van bloemkool, een perfecte combinatie met komkommer en waterkers!
Aan de slag
Schil de koolrabi's en rasp ze met een grove rasp. Meng de azijn, yoghurt en mosterd en breng op smaak met peper en zout. Voeg de koolrabi toe. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 30 min. in de koelkast.
Snijd de komkommer met een scherp mes in zeer dunne plakjes, of gebruik een kaasschaaf of keukenmachine. Voeg toe aan de koolrabi en breng eventueel op smaak met peper en zout. Schep op een schaal, verdeel de waterkers erover en besprenkel met de olie. Serveer direct.
Koolrabi en komkommer
Je kunt de smaak van koolrabi vergelijken met die van bloemkool, een perfecte combinatie met komkommer en waterkers!
bijgerecht
null personen
140 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Schil de koolrabi's en rasp ze met een grove rasp. Meng de azijn, yoghurt en mosterd en breng op smaak met peper en zout. Voeg de koolrabi toe. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 30 min. in de koelkast.
Snijd de komkommer met een scherp mes in zeer dunne plakjes, of gebruik een kaasschaaf of keukenmachine. Voeg toe aan de koolrabi en breng eventueel op smaak met peper en zout. Schep op een schaal, verdeel de waterkers erover en besprenkel met de olie. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g koolrabi's
3 el witte wijnazijn
150 g volle yoghurt
1 el Antiqua mosterd in pot
1 komkommer
150 g waterkers
4 el olijfolie extra vierge