Aziatisch vispakketje met kokosrijst
In de oven stoomt de hete kokosmelk in de pakketjes de groenten en de vis gaar en geeft ze meteen een lekkere oosterse smaak.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
Snijd de peultjes in de lengte in dunne reepjes. Halveer de paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Schil en rasp de gember. Verwijder de steelaanzet van de rode peper. Halveer in de lengte en verwijder met een scherp mes de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Verwijder de buitenkant van de stengel citroengras en snijd de stengel fijn.
Meng de peultjes, paprika, gember, peper, het citroengras, de peen en 1 el van de currypasta in een kom. Rasp de santen erboven en meng erdoor.
Leg op elk stuk bakpapier een gelijk stuk vis. Besmeer het bakpapier rond de vis met de helft van de kokosolie en verdeel de groenten erover. Bestrooi eventueel met zout.
Vouw de zijkanten van het bakpapier over de vis heen en vouw vervolgens de voor- en achterkanten naar boven toe zodat een pakketje ontstaat. Giet de helft van de kokosmelk in de pakketjes en rol het papier zo op, dat de pakketjes vast blijven zitten en er straks geen stoom kan ontsnappen. Zet de pakketjes op de bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
Verhit ondertussen de rest van de kokosolie in de wok en bak de rijst met de rest van de currypasta 3 min. op middelhoog vuur. Schenk de rest van de kokosmelk erbij en warm nog 3 min. door.
Leg de vispakketjes op borden en vouw ze open aan tafel. Serveer met de rijst.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Aziatisch vispakketje met kokosrijst
Instructievideo - 04:02 min.
Aziatisch vispakketje met kokosrijst
In de oven stoomt de hete kokosmelk in de pakketjes de groenten en de vis gaar en geeft ze meteen een lekkere oosterse smaak.
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
35 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
Snijd de peultjes in de lengte in dunne reepjes. Halveer de paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Schil en rasp de gember. Verwijder de steelaanzet van de rode peper. Halveer in de lengte en verwijder met een scherp mes de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Verwijder de buitenkant van de stengel citroengras en snijd de stengel fijn.
Meng de peultjes, paprika, gember, peper, het citroengras, de peen en 1 el van de currypasta in een kom. Rasp de santen erboven en meng erdoor.
Leg op elk stuk bakpapier een gelijk stuk vis. Besmeer het bakpapier rond de vis met de helft van de kokosolie en verdeel de groenten erover. Bestrooi eventueel met zout.
Vouw de zijkanten van het bakpapier over de vis heen en vouw vervolgens de voor- en achterkanten naar boven toe zodat een pakketje ontstaat. Giet de helft van de kokosmelk in de pakketjes en rol het papier zo op, dat de pakketjes vast blijven zitten en er straks geen stoom kan ontsnappen. Zet de pakketjes op de bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
Verhit ondertussen de rest van de kokosolie in de wok en bak de rijst met de rest van de currypasta 3 min. op middelhoog vuur. Schenk de rest van de kokosmelk erbij en warm nog 3 min. door.
Leg de vispakketjes op borden en vouw ze open aan tafel. Serveer met de rijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g pandanrijst
200 g verse peultjes
1 rode paprika
3 cm verse gember
1 rode peper
1 stengel koelverse sereh citroengras
150 g peen julienne
3 el Blue Elephant groene currypasta
50 g santen kokoscrème
400 g koelverse tilapiafilets
2 el kokosolie
200 ml kokosmelk
Dit heb je nodig
bakpapier