Beef rendang met basmatirijst
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 °C. Snijd het rundvlees in blokjes van ca. 2 cm en bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit telkens 1 el olie in een vuurvaste braadpan met dikke bodem en bak het vlees hierin in 3 delen rondom bruin.
Doe al het vlees terug in de pan, voeg de boemboe toe en bak op middelhoog vuur 2 min. Voeg de kokosmelk, de kokoscrème, citroengras en de bouillon toe. Breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat in de voorverwarmde oven in ca. 6 uur gaar worden.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer bij de rendang.
Beef rendang met basmatirijst
hoofdgerecht
null personen
1250 kcal
30 min. bereiden
300 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 °C. Snijd het rundvlees in blokjes van ca. 2 cm en bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit telkens 1 el olie in een vuurvaste braadpan met dikke bodem en bak het vlees hierin in 3 delen rondom bruin.
Doe al het vlees terug in de pan, voeg de boemboe toe en bak op middelhoog vuur 2 min. Voeg de kokosmelk, de kokoscrème, citroengras en de bouillon toe. Breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat in de voorverwarmde oven in ca. 6 uur gaar worden.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer bij de rendang.
algemeen:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg runderriblap
3 el zonnebloemolie
200 g boemboe rendang vlees
400 ml kokosmelk
100 g santen kokoscrème
2 stengels koelverse sereh citroengras
200 ml kippenbouillon van tablet
300 g basmatirijst