Rendang (met kruidenmix)
Rendang: stoofvlees, maar dan op z'n Indonesisch en gemaakt met een handig pakje bumbu
Aan de slag
Snijd de runderlappen in stukjes van 2 cm en bestrooi met peper en zout. Verhit de helft van de olie in een pan en bak de helft van het vlees (alles in één keer is te veel) in 5 min. rondom bruin. Neem uit de pan en laat het bakvet zitten. Bak de rest van het vlees 5 min. in het achtergebleven bakvet. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Halveer de stengels citroengras in de lengte.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de boemboe toe en bak 5 min. Voeg het vlees, citroengras, de kokosmelk en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof met de deksel op de pan 1½ uur. Verwijder de deksel en stoof de rendang nog 30 min. Verwijder voor het serveren het citroengrasuit de rendang.
Rendang (met kruidenmix)
Rendang: stoofvlees, maar dan op z'n Indonesisch en gemaakt met een handig pakje bumbu
hoofdgerecht
null personen
740 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Snijd de runderlappen in stukjes van 2 cm en bestrooi met peper en zout. Verhit de helft van de olie in een pan en bak de helft van het vlees (alles in één keer is te veel) in 5 min. rondom bruin. Neem uit de pan en laat het bakvet zitten. Bak de rest van het vlees 5 min. in het achtergebleven bakvet. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Halveer de stengels citroengras in de lengte.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de boemboe toe en bak 5 min. Voeg het vlees, citroengras, de kokosmelk en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof met de deksel op de pan 1½ uur. Verwijder de deksel en stoof de rendang nog 30 min. Verwijder voor het serveren het citroengrasuit de rendang.
bereidingstip:
bereidingstip:
variatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
900 g ribrunderlappen
4 el rijstolie
4 uien
2 tenen knoflook
2 stengels koelverse sereh citroengras
200 g boemboe rendang vlees
400 ml kokosmelk
200 ml water