Rendangpasteitjes
Krokante Indonesische pasteitjes met een heerlijk kruidige vulling.
Aan de slag
Snipper de ui en klop het ei los. Snijd het vlees in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 3 min. Voeg de boemboe toe en bak 2 min. Voeg het vlees, het water en de kokosmelk toe. Breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 1 uur en 30 min. stoven.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en snijd van elk plakje 1 hoek rond. Verdeel de rendang over 4 plakjes. Houd een halve cm van de rand vrij. Bestrijk de randen met de helft van het ei. Dek de pasteitjes af met de overige plakjes.
Duw de randen aan, bestrijk met de rest van het ei en maak in elk pasteitje met een mes 3 inkepingen. Bak ca. 25 min. in de oven.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Rendangpasteitjes
Krokante Indonesische pasteitjes met een heerlijk kruidige vulling.
bijgerecht
null personen
655 kcal
120 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Snipper de ui en klop het ei los. Snijd het vlees in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 3 min. Voeg de boemboe toe en bak 2 min. Voeg het vlees, het water en de kokosmelk toe. Breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 1 uur en 30 min. stoven.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en snijd van elk plakje 1 hoek rond. Verdeel de rendang over 4 plakjes. Houd een halve cm van de rand vrij. Bestrijk de randen met de helft van het ei. Dek de pasteitjes af met de overige plakjes.
Duw de randen aan, bestrijk met de rest van het ei en maak in elk pasteitje met een mes 3 inkepingen. Bak ca. 25 min. in de oven.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
1 middelgroot ei
500 g ribrunderlappen
1 el zonnebloemolie
100 g boemboe rendang vlees
100 ml water
200 ml kokosmelk
8 plakjes diepvries bladerdeeg