Groene curry met kip, groenten en rijst
Groene currypasta de meest pittige. Met groene pepers, citroengras en kardemom is het een potje bomvol smaak, heerlijk als basis van deze curry met kip en groenten.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Verwijder ondertussen van de peulen de puntjes en eventuele draden. Snipper de sjalot, snijd de aubergine in blokjes van ca. 1 cm en de kipdijfilet in repen van ca. 2 cm.
Verhit de olie in een wok op hoog vuur en roerbak de kip 3 min. Doe de sjalot, aubergine en currypasta erbij en bak 3 min. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en kook 10 min. op middelhoog vuur, roer regelmatig. Pluk de blaadjes van de thaise basilicum. Doe de laatste 2 min. de peulen, vissaus en het basilicum erbij. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.
Verdeel de rijst over diepe borden, schep de groene curry erover en bestrooi met de rode peper.
Groene curry met kip, groenten en rijst
Groene currypasta de meest pittige. Met groene pepers, citroengras en kardemom is het een potje bomvol smaak, heerlijk als basis van deze curry met kip en groenten.
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Verwijder ondertussen van de peulen de puntjes en eventuele draden. Snipper de sjalot, snijd de aubergine in blokjes van ca. 1 cm en de kipdijfilet in repen van ca. 2 cm.
Verhit de olie in een wok op hoog vuur en roerbak de kip 3 min. Doe de sjalot, aubergine en currypasta erbij en bak 3 min. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en kook 10 min. op middelhoog vuur, roer regelmatig. Pluk de blaadjes van de thaise basilicum. Doe de laatste 2 min. de peulen, vissaus en het basilicum erbij. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.
Verdeel de rijst over diepe borden, schep de groene curry erover en bestrooi met de rode peper.
bereidingstip:
algemeen:
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g pandanrijst
250 g verse peultjes
1 sjalot
1 aubergine
395 g kipdijfilet
3 el zonnebloemolie
4 el groene currypasta
400 ml kokosmelk
1 el vissaus
15 g verse Thaise basilicum
1 rode peper