Groene curry met kip, groenten en rijst
bewaar
bewaar

Groene curry met kip, groenten en rijst

Groene currypasta de meest pittige. Met groene pepers, citroengras en kardemom is het een potje bomvol smaak, heerlijk als basis van deze curry met kip en groenten.

30 min. bereiden

zeer pittig

11 ingrediënten

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

Verwijder ondertussen van de peulen de puntjes en eventuele draden. Snipper de sjalot, snijd de aubergine in blokjes van ca. 1 cm en de kipdijfilet in repen van ca. 2 cm.

Verhit de olie in een wok op hoog vuur en roerbak de kip 3 min. Doe de sjalot, aubergine en currypasta erbij en bak 3 min. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en kook 10 min. op middelhoog vuur, roer regelmatig. Pluk de blaadjes van de thaise basilicum. Doe de laatste 2 min. de peulen, vissaus en het basilicum erbij. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.

Verdeel de rijst over diepe borden, schep de groene curry erover en bestrooi met de rode peper.

bereidingstipHou je van pittig? Dan kun je de pitjes van de rode peper laten zitten.
algemeenThaise basilicum is niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar. Vervang het door een bakje koriander (15 g).
vegatipVervang de kip door 2 schalen vegetarische kipstukjes (à 160 g) en de vissaus door sojasaus.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Groene curry met kip, groenten en rijst

Groene currypasta de meest pittige. Met groene pepers, citroengras en kardemom is het een potje bomvol smaak, heerlijk als basis van deze curry met kip en groenten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig