Tomatenchutney
De lekkerste chutney maak je zelf.
Aan de slag
Snijd de tomaten in partjes. Snipper de ui. Schil en rasp de gember. Breng de tomaten, ui en gember met de overige ingrediënten aan de kook in een pan met dikke bodem. Laat op middelhoog vuur 20 min. koken. Roer regelmatig. Draai het vuur laag en laat nog 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Vul de weckpot tot de rand met de tomatenchutney. Sluit direct af en laat omgekeerd afkoelen.
Tomatenchutney
De lekkerste chutney maak je zelf.
bijgerecht
null porties
125 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tomaten in partjes. Snipper de ui. Schil en rasp de gember. Breng de tomaten, ui en gember met de overige ingrediënten aan de kook in een pan met dikke bodem. Laat op middelhoog vuur 20 min. koken. Roer regelmatig. Draai het vuur laag en laat nog 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Vul de weckpot tot de rand met de tomatenchutney. Sluit direct af en laat omgekeerd afkoelen.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g trostomaten
300 g rode uien
3 cm verse gember
Dit heb je nodig
weckpot (à 500 ml)