Witte kool en rode bieten pickles
Geef vlees en vis extra smaak met deze ingemaakte groenten.
Aan de slag
Doe de azijn, water, suiker, specerijen en een mespunt zout in een steelpan. Breng op middelhoog vuur al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 min. koken. Draai het vuur uit, doe de deksel op de pan en laat 30 min. staan zodat de smaken in kunnen trekken. Schil de biet en rasp met de grove rasp in de keukenmachine. Meng met de witte kool en verdeel over een afsluitbare pot. Schenk de vloeistof over de groenten tot deze helemaal onder staan. Vul anders aan met water. Sluit de pot(ten) en zet min. 1 dag in de koelkast. Serveer bij gegrild of gebakken vlees, gevogelte en vis.
Witte kool en rode bieten pickles
Geef vlees en vis extra smaak met deze ingemaakte groenten.
bijgerecht
null personen
160 kcal
25 min. bereiden
1440 min. wachten
Aan de slag
Doe de azijn, water, suiker, specerijen en een mespunt zout in een steelpan. Breng op middelhoog vuur al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 min. koken. Draai het vuur uit, doe de deksel op de pan en laat 30 min. staan zodat de smaken in kunnen trekken. Schil de biet en rasp met de grove rasp in de keukenmachine. Meng met de witte kool en verdeel over een afsluitbare pot. Schenk de vloeistof over de groenten tot deze helemaal onder staan. Vul anders aan met water. Sluit de pot(ten) en zet min. 1 dag in de koelkast. Serveer bij gegrild of gebakken vlees, gevogelte en vis.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 ml appelciderazijn
200 ml kraanwater
125 g kristalsuiker
4 steranijsjes
1 el zwarte-peperkorrels
1 el venkelzaad
1 rauwe rode biet
150 g gesneden witte kool
Dit heb je nodig
keukenmachine
afsluitbare pot van 700 ml of 2 van 350 ml