Citroentaart met aardbeien
Een heerlijke taart zonder geraffineerde suikers. Voor een zalige zondag. Of maandag, of dinsdag...
Aan de slag
Meng de bloem, kokospalmsuiker en het zout in een kom. Breek er 1 ei boven. Snijd 100 g boter in blokjes en voeg toe. Kneed met koele handen snel tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Vet de taartvorm in met 20 g boter. Neem het deeg uit de koelkast en duw het gelijkmatig in de vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem en leg er een stuk bakpapier op. Vul de vorm met de blindbakvulling. Bak de bodem ca. 10 min. in het midden van de oven.
Smelt de rest van de boter in een steelpan op laag vuur.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroenen en pers de vruchten uit. Doe het limoenrasp en -sap in een kom. Voeg de rest van de eieren en de agavesiroop toe. Meng met een garde. Roer de gesmolten boter erdoor.
Neem de vorm uit de oven en verwijder de blindbakvulling en het bakpapier.
Schenk de citroenvulling op de bodem en zet weer terug in de oven. Verlaag de temperatuur naar 160 °C en bak nog ca. 30 min. in het midden van de oven. Neem de taart uit de oven en laat in 2 uur helemaal afkoelen. Neem daarna uit de vorm.
Snijd de aardbeien in kwarten. Versier de taart ermee.
Blind bakken
Instructievideo - 00:50 min.
Citroentaart met aardbeien
Een heerlijke taart zonder geraffineerde suikers. Voor een zalige zondag. Of maandag, of dinsdag...
null personen
385 kcal
35 min. bereiden
150 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Meng de bloem, kokospalmsuiker en het zout in een kom. Breek er 1 ei boven. Snijd 100 g boter in blokjes en voeg toe. Kneed met koele handen snel tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Vet de taartvorm in met 20 g boter. Neem het deeg uit de koelkast en duw het gelijkmatig in de vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem en leg er een stuk bakpapier op. Vul de vorm met de blindbakvulling. Bak de bodem ca. 10 min. in het midden van de oven.
Smelt de rest van de boter in een steelpan op laag vuur.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroenen en pers de vruchten uit. Doe het limoenrasp en -sap in een kom. Voeg de rest van de eieren en de agavesiroop toe. Meng met een garde. Roer de gesmolten boter erdoor.
Neem de vorm uit de oven en verwijder de blindbakvulling en het bakpapier.
Schenk de citroenvulling op de bodem en zet weer terug in de oven. Verlaag de temperatuur naar 160 °C en bak nog ca. 30 min. in het midden van de oven. Neem de taart uit de oven en laat in 2 uur helemaal afkoelen. Neem daarna uit de vorm.
Snijd de aardbeien in kwarten. Versier de taart ermee.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g tarwebloem
50 g kokospalmsuiker
½ tl zout
4 middelgrote scharreleieren
220 g ongezouten roomboter
2 biologische citroenen
350 ml lichte agavesiroop
250 g verse aardbeien
Dit heb je nodig
rechthoekige taartvorm met losse bodem (35 x 12.5 cm)
bakpapier
blindbakvulling