Kerriesaucijs met broccoli en geroosterd amandelschaafsel
Perfect voor lekker-snel-klaar-dagen.
Aan de slag
Doe de aardappelen in een ruime pan water met eventueel zout, breng aan de kook en kook in 15 min. gaar. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur 2 min. Schep uit de pan op een bord en laat afkoelen.
Bestrooi de kalfssaucijzen met de kerriepoeder en snijd de saucijzen elk vier keer in. Verhit 1/3 van de olie in de koekenpan en bak de saucijzen op middelhoog vuur in 8 min. rondom bruin.
Breng ondertussen een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Verdeel de broccoli in gelijke roosjes en kook 4 min. Giet de broccoli af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Snijd ondertussen de bieslook fijn.
Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur, maar laat niet koken. Giet de aardappelen af en stamp samen met de melk en de rest van de olie met de pureestamper tot puree. Meng de bieslook door de puree en breng op smaak met peper. Verdeel de puree, kerriesaucijs en broccoli over de borden. Bestrooi de broccoli met het amandelschaafsel en serveer.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Kerriesaucijs met broccoli en geroosterd amandelschaafsel
Perfect voor lekker-snel-klaar-dagen.
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Doe de aardappelen in een ruime pan water met eventueel zout, breng aan de kook en kook in 15 min. gaar. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur 2 min. Schep uit de pan op een bord en laat afkoelen.
Bestrooi de kalfssaucijzen met de kerriepoeder en snijd de saucijzen elk vier keer in. Verhit 1/3 van de olie in de koekenpan en bak de saucijzen op middelhoog vuur in 8 min. rondom bruin.
Breng ondertussen een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Verdeel de broccoli in gelijke roosjes en kook 4 min. Giet de broccoli af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Snijd ondertussen de bieslook fijn.
Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur, maar laat niet koken. Giet de aardappelen af en stamp samen met de melk en de rest van de olie met de pureestamper tot puree. Meng de bieslook door de puree en breng op smaak met peper. Verdeel de puree, kerriesaucijs en broccoli over de borden. Bestrooi de broccoli met het amandelschaafsel en serveer.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg stamppotaardappelen
30 g amandelschaafsel
4 kalfssaucijzen
2 tl kerriepoeder
3 el traditionele olijfolie
800 g broccoli
25 g verse bieslook
100 ml halfvolle melk
Dit heb je nodig
pureestamper