Panini met ricotta, citroen en aspergetips
Parmezaan, ricotta, olijfolie, tomaat: een gegrild broodje op z’n Italiaans.
Aan de slag
Verwarm de paninigrill voor. Snijd ondertussen de courgette in de lengte in 8 lange plakken en bestrijk met de olie. Halveer de aspergetips. Gril de courgette en aspergetips in delen 2 min. onder de paninigrill.
Rasp de kaas. Rasp de gele schil van de citroen. Meng de kaas en het rasp door de ricotta en breng op smaak met peper. Snijd de panini’s in de lengte open. Verdeel de ricotta over alle helften. Beleg met de courgette, aspergetips en zongedroogde tomaten. Dek af met de bovenste helften.
Verhit de paninigrill opnieuw en leg de panini’s eronder. Duw goed aan en gril de panini’s 5 min. Serveer direct.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Panini met ricotta, citroen en aspergetips
Parmezaan, ricotta, olijfolie, tomaat: een gegrild broodje op z’n Italiaans.
null personen
620 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de paninigrill voor. Snijd ondertussen de courgette in de lengte in 8 lange plakken en bestrijk met de olie. Halveer de aspergetips. Gril de courgette en aspergetips in delen 2 min. onder de paninigrill.
Rasp de kaas. Rasp de gele schil van de citroen. Meng de kaas en het rasp door de ricotta en breng op smaak met peper. Snijd de panini’s in de lengte open. Verdeel de ricotta over alle helften. Beleg met de courgette, aspergetips en zongedroogde tomaten. Dek af met de bovenste helften.
Verhit de paninigrill opnieuw en leg de panini’s eronder. Duw goed aan en gril de panini’s 5 min. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 courgette
2 el traditionele olijfolie
100 g verse groene asperges
100 g Parmigiano Reggiano 32+ kaas
1 citroen
200 g ricotta
4 panini's
130 g koelverse zongedroogde tomaten
Dit heb je nodig
paninigrill