Panini met mozzarella, abrikoos en prosciutto
Lunch de luxe: een gegrild broodje met kruiden en abrikoos.
Aan de slag
Verwarm de paninigrill voor. Halveer ondertussen de abrikozen. Doe in een kom en giet er kokend water op tot ze onder staan. Laat 10 min. wellen. Giet af. Pluk ondertussen de blaadjes basilicum en munt van de steeltjes. Snijd de mozzarella in plakken. Snijd de panini’s in de lengte open.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de abrikozen met de suiker 1 min. op hoog vuur. Beleg de onderste helften van de panini’s met de prosciutto, abrikozen, het basilicum, de munt en mozzarella. Breng op smaak met peper en dek af met de bovenste helft.
Leg de panini’s onder de paninigrill en gril 3 min. tot de mozzarella helemaal is gesmolten. Serveer direct.
Panini met mozzarella, abrikoos en prosciutto
Lunch de luxe: een gegrild broodje met kruiden en abrikoos.
null personen
710 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de paninigrill voor. Halveer ondertussen de abrikozen. Doe in een kom en giet er kokend water op tot ze onder staan. Laat 10 min. wellen. Giet af. Pluk ondertussen de blaadjes basilicum en munt van de steeltjes. Snijd de mozzarella in plakken. Snijd de panini’s in de lengte open.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de abrikozen met de suiker 1 min. op hoog vuur. Beleg de onderste helften van de panini’s met de prosciutto, abrikozen, het basilicum, de munt en mozzarella. Breng op smaak met peper en dek af met de bovenste helft.
Leg de panini’s onder de paninigrill en gril 3 min. tot de mozzarella helemaal is gesmolten. Serveer direct.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
20 gedroogde abrikozen zonder pit
15 g verse basilicum
8 g verse munt
250 g mozzarella
4 panini's
25 g ongezouten roomboter
1 el donkere basterdsuiker
80 g prosciutto crudo
Dit heb je nodig
paninigrill