Picknickbol met tonijn
Verras iedereen met dit bijzondere meeneemgerecht: een brood gevuld met tapenade, tonijn, gegrilde paprika en kaas.
Aan de slag
Snijd de kap van het brood en hol het brood tot op 1 cm uit. Snijd de paprika’s in reepjes, laat de tonijn uitlekken en snijd de blaadjes van de selderij grof.
Besmeer de binnenkant van het brood met de tapenade. Vul het met 1/3 van de tonijn, 1/3 van de paprika en 1/3 van de selderij. Maak zo 3 lagen en bestrooi elke laag met de kaas en peper.
Leg de kap weer op het brood en verpak het brood strak in vershoudfolie. Let het brood minimaal 2 uur in de koelkast. Neem het brood verpakt mee en snijd het ter plekke met een scherp (brood)mes in punten.
Picknickbol met tonijn
Instructievideo - 01:41 min.
Picknickbol met tonijn
Verras iedereen met dit bijzondere meeneemgerecht: een brood gevuld met tapenade, tonijn, gegrilde paprika en kaas.
lunch
null personen
290 kcal
20 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Snijd de kap van het brood en hol het brood tot op 1 cm uit. Snijd de paprika’s in reepjes, laat de tonijn uitlekken en snijd de blaadjes van de selderij grof.
Besmeer de binnenkant van het brood met de tapenade. Vul het met 1/3 van de tonijn, 1/3 van de paprika en 1/3 van de selderij. Maak zo 3 lagen en bestrooi elke laag met de kaas en peper.
Leg de kap weer op het brood en verpak het brood strak in vershoudfolie. Let het brood minimaal 2 uur in de koelkast. Neem het brood verpakt mee en snijd het ter plekke met een scherp (brood)mes in punten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 AH Liefde & Passie brood rogge
295 ml gegrilde rode paprika's in pot
320 g tonijnstukken in olijfolie
40 g verse selderij
4 el koelverse tapenade van zongedroogde tomaten
100 g Parmigiano Reggiano-flakes