Opperdepop: pasta met vis en tomaat 7-9 mnd
Geef je kleintje eens gepureerde witvis, je kunt niet vroeg genoeg beginnen!
Aan de slag
Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Kook met de macaroni in 10 min. gaar in een pan met water en eventueel zout. Kruis ondertussen de tomaten bovenop in en dompel 1 min. onder in een kom met kokend water. Laat afkoelen in koud water.
Ontvel de tomaten met een aardappelmesje. Halveer ze, verwijder met een lepel de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak de vis op laag vuur in 4 min. gaar.
Giet de pasta en bloemkool af, maar vang het kookvocht op. Pureer alle ingrediënten tot een fijne puree met de staafmixer of in de keukenmachine. Verdun eventueel met wat kookvocht of moeder- of opvolgmelk.
Tomaat ontvellen
Instructievideo - 00:50 min.
Opperdepop: pasta met vis en tomaat 7-9 mnd
Geef je kleintje eens gepureerde witvis, je kunt niet vroeg genoeg beginnen!
null porties
160 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Kook met de macaroni in 10 min. gaar in een pan met water en eventueel zout. Kruis ondertussen de tomaten bovenop in en dompel 1 min. onder in een kom met kokend water. Laat afkoelen in koud water.
Ontvel de tomaten met een aardappelmesje. Halveer ze, verwijder met een lepel de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak de vis op laag vuur in 4 min. gaar.
Giet de pasta en bloemkool af, maar vang het kookvocht op. Pureer alle ingrediënten tot een fijne puree met de staafmixer of in de keukenmachine. Verdun eventueel met wat kookvocht of moeder- of opvolgmelk.
algemeen:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g bloemkool
60 g macaroni
3 tomaten
1 el traditionele olijfolie
75 g witvisfilets
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine