Opperdepop: bruine bonen met tomaat en kip 7-9 mnd
Bonen vullen goed! En de tomaat houdt het hapje lekker fris.
Aan de slag
Laat de bonen uitlekken en spoel goed schoon onder koud stromend water. Zo verwijder je een deel van het zout. Kruis de tomaten bovenop in en dompel 1 min. onder in een kom met kokend water. Laat afkoelen in koud water.
Ontvel de tomaten met een aardappelmesje. Halveer ze, verwijder met een lepel de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de kip in reepjes. Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak de kip op laag vuur 4 min. Voeg de tomaten en bonen toe en warm al omscheppend 2 min. door.
Pureer het mengsel met de staafmixer of in de keukenmachine. Verdun eventueel met wat gekookt water of melk.
Tomaat ontvellen
Instructievideo - 00:50 min.
Opperdepop: bruine bonen met tomaat en kip 7-9 mnd
Bonen vullen goed! En de tomaat houdt het hapje lekker fris.
null porties
100 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Laat de bonen uitlekken en spoel goed schoon onder koud stromend water. Zo verwijder je een deel van het zout. Kruis de tomaten bovenop in en dompel 1 min. onder in een kom met kokend water. Laat afkoelen in koud water.
Ontvel de tomaten met een aardappelmesje. Halveer ze, verwijder met een lepel de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de kip in reepjes. Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak de kip op laag vuur 4 min. Voeg de tomaten en bonen toe en warm al omscheppend 2 min. door.
Pureer het mengsel met de staafmixer of in de keukenmachine. Verdun eventueel met wat gekookt water of melk.
algemeen:
bewaartip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g bruine bonen in blik
3 tomaten
50 g kipfilet
½ el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine