Rigatoni met ribragu
Deze rijke saus van langzaam gegaarde varkensribbetjes is extra lekker als je 'm een dag van tevoren maakt.
Aan de slag
Bestrooi de krabbetjes met peper en zout. Verhit de olie in de braadpan en bak ze, eventueel in delen, in 5 min. rondom bruin. Neem het vlees uit de pan, laat het bakvet achter.
Snijd de winterpeen en bleekselderij in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak de winterpeen, bleekselderij, ui en knoflook in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de krabbetjes, vleesfond en tomatenschijven toe. Roer en laat met de deksel op de pan 3 uur zachtjes stoven op de kleinste pit.
Neem de krabbetjes uit de saus en verwijder de botjes en ongewenste stukjes vet uit het vlees. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar en doe terug in de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verdeel over 8 kommen en schep de saus erover. Lekker met vers basilicum en Parmezaanse kaas.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Rigatoni met ribragu
Deze rijke saus van langzaam gegaarde varkensribbetjes is extra lekker als je 'm een dag van tevoren maakt.
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
25 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Bestrooi de krabbetjes met peper en zout. Verhit de olie in de braadpan en bak ze, eventueel in delen, in 5 min. rondom bruin. Neem het vlees uit de pan, laat het bakvet achter.
Snijd de winterpeen en bleekselderij in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak de winterpeen, bleekselderij, ui en knoflook in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de krabbetjes, vleesfond en tomatenschijven toe. Roer en laat met de deksel op de pan 3 uur zachtjes stoven op de kleinste pit.
Neem de krabbetjes uit de saus en verwijder de botjes en ongewenste stukjes vet uit het vlees. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar en doe terug in de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verdeel over 8 kommen en schep de saus erover. Lekker met vers basilicum en Parmezaanse kaas.
combinatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg krabbetje
3 el traditionele olijfolie
300 g winterpeen
4 stengels bleekselderij
1 ui
3 tenen knoflook
380 ml vleesfond
400 g tomatenschijven
500 g rigatoni