Haaskarbonades met mosterd-tijmsaus
Een heerlijke smaakcombinatie: mosterd en tijm zijn voor elkaar gemaakt. En dat proef je!
Aan de slag
Verhit 2 el boter in een koekenpan en bak de haaskarbonades op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.
Verhit ondertussen de rest van de boter in een hapjespan. Voeg de prei, snijbonen en de helft van de tijm toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de bonen toe en warm 3 min. door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de slagroom, mosterd en de rest van de tijm toe aan het achtergebleven bakvet van de karbonades. Verkruimel het kippenbouillontablet erboven en laat al roerend 2 min. op middelhoog vuur zachtjes koken.
Verdeel het bonen-preimengsel over de borden, leg op elk bord een haaskarbonade en serveer met de mosterdjus.
Haaskarbonades met mosterd-tijmsaus
Een heerlijke smaakcombinatie: mosterd en tijm zijn voor elkaar gemaakt. En dat proef je!
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 2 el boter in een koekenpan en bak de haaskarbonades op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.
Verhit ondertussen de rest van de boter in een hapjespan. Voeg de prei, snijbonen en de helft van de tijm toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de bonen toe en warm 3 min. door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de slagroom, mosterd en de rest van de tijm toe aan het achtergebleven bakvet van de karbonades. Verkruimel het kippenbouillontablet erboven en laat al roerend 2 min. op middelhoog vuur zachtjes koken.
Verdeel het bonen-preimengsel over de borden, leg op elk bord een haaskarbonade en serveer met de mosterdjus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 el ongezouten roomboter
4 haaskarbonades
300 g gesneden prei
400 g verse gesneden snijbonen
1 el gedroogde tijm
800 g cannellinibonen
250 ml verse slagroom
2 el Franse mosterd
½ tablet kippenbouillontablet