Preiquiche met Veluws gebraad en mosterd
Lokale specialiteiten, daar zijn we dol op. Het Veluwse gebraad in deze quiche heeft 4 uur gebraden, en dat proef je!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de quichevorm in met de helft van de boter. Smelt de rest van de boter in een hapjespan en bak de gesneden prei 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bekleed ondertussen de ingevette quichevorm met het bladerdeeg. Snijd het Veluws gebraad in stukjes van 1 cm en verdeel over het bladerdeeg.
Doe de slagroom, mosterd en kaas in een kom, breek de eieren erboven en klop met een garde of vork.
Verdeel eerst de prei en dan het slagroom-kaasmengsel over de quichevorm. Schep voorzichtig om.
Bak de quiche in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en serveer.
Preiquiche met Veluws gebraad en mosterd
Lokale specialiteiten, daar zijn we dol op. Het Veluwse gebraad in deze quiche heeft 4 uur gebraden, en dat proef je!
hoofdgerecht
null personen
995 kcal
20 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de quichevorm in met de helft van de boter. Smelt de rest van de boter in een hapjespan en bak de gesneden prei 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bekleed ondertussen de ingevette quichevorm met het bladerdeeg. Snijd het Veluws gebraad in stukjes van 1 cm en verdeel over het bladerdeeg.
Doe de slagroom, mosterd en kaas in een kom, breek de eieren erboven en klop met een garde of vork.
Verdeel eerst de prei en dan het slagroom-kaasmengsel over de quichevorm. Schep voorzichtig om.
Bak de quiche in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en serveer.
algemeen:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
25 g ongezouten roomboter
800 g gesneden prei
270 g vers bladerdeeg
240 g Veluws gebraad
125 ml verse slagroom
2 el Limburgse mosterd
200 g pittige geraspte kaas 45+
4 middelgrote scharreleieren
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 32 cm)