Bulgur met pruimen, spinazie en runderballetjes
Zoete pruimen en ras el hanout zijn een gouden duo in dit gerecht.
Aan de slag
Halveer de pruimen en doe samen met de bulgur, bouillon, ras el hanout en tomatenblokjes in een hapjespan. Breng op smaak met peper en eventueel zout en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur naar middelhoog, doe de deksel op de pan en laat 13 min. stoven. Roer af en toe.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de runderballetjes in 8 min. goudbruin en gaar.
Snijd ondertussen de spinazie grof en hak de noten fijn.
Schep de spinazie door de bulgur, leg de balletjes erop en bestrooi met de gehakte noten.
Bulgur met pruimen, spinazie en runderballetjes
Zoete pruimen en ras el hanout zijn een gouden duo in dit gerecht.
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de pruimen en doe samen met de bulgur, bouillon, ras el hanout en tomatenblokjes in een hapjespan. Breng op smaak met peper en eventueel zout en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur naar middelhoog, doe de deksel op de pan en laat 13 min. stoven. Roer af en toe.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de runderballetjes in 8 min. goudbruin en gaar.
Snijd ondertussen de spinazie grof en hak de noten fijn.
Schep de spinazie door de bulgur, leg de balletjes erop en bestrooi met de gehakte noten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g gedroogde pruimen zonder pit
300 g bulgur
600 ml kippenbouillon van tablet
1 el ras el hanout specerijenmelange
400 g tomatenblokjes
1 el arachideolie
12 rundergehaktballetjes
300 g verse spinazie
50 g gepelde ongezouten pistachenoten