Spelt met spruiten en blauwaderkaas
Topcombi: spruiten en blauwaderkaas.
Aan de slag
Kook de farro volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, doe terug in de pan en laat afgedekt staan. Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes. Maak de spruiten schoon en snijd de knoflook fijn.
Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de bleekselderij, spruiten, knoflook en laurier toe en bak 7 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg de bloem toe en laat 3 min. op laag vuur garen. Voeg de bouillon toe en laat 3 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.
Schil ondertussen de peer en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de noten grof. Verkruimel de kaas. Meng de farro en ⅔ van de kaas door de spruiten. Schep de peer en walnoten erdoor. Verdeel de rest van de kaas erover. Serveer direct.
Spelt met spruiten en blauwaderkaas
Instructievideo - 03:03 min.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Spelt met spruiten en blauwaderkaas
Topcombi: spruiten en blauwaderkaas.
hoofdgerecht
null personen
765 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de farro volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, doe terug in de pan en laat afgedekt staan. Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes. Maak de spruiten schoon en snijd de knoflook fijn.
Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de bleekselderij, spruiten, knoflook en laurier toe en bak 7 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg de bloem toe en laat 3 min. op laag vuur garen. Voeg de bouillon toe en laat 3 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.
Schil ondertussen de peer en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de noten grof. Verkruimel de kaas. Meng de farro en ⅔ van de kaas door de spruiten. Schep de peer en walnoten erdoor. Verdeel de rest van de kaas erover. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g farro pasta
3 stengels bleekselderij
500 g kleine spruiten
2 tenen knoflook
30 g ongezouten roomboter
2 tl gemalen laurier
2 el tarwebloem
250 ml kippenbouillon van tablet
1 Conference handpeer
100 g ongebrande walnoten
150 g Danish Blue blauwaderkaas