Linzen met Amsterdamse ui en worst
Zoetzure uitjes, lichtpittige mosterd, kruidige worst en zoete tomaatjes: dit gerecht is een echte smaakexplosie.
Aan de slag
Doe de linzen, laurierblaadjes en het water in een pan. Breng aan de kook en kook de linzen in 20 min. gaar. Ze zijn gaar als ze zacht zijn maar nog wel bite hebben. Giet af in een zeef en verwijder de laurierblaadjes. Doe de linzen in een schaal en schep om met de mosterd.
Haal het vel van de worstjes en snijd het worstvlees in stukjes. Halveer de tomaten. Bak het worstvlees in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter in 8 min. goudbruin en gaar. Bak de laatste 3 min. de tomaten mee.
Laat de uien uitlekken, halveer ze en voeg toe aan de linzen. Meng het worstvlees en de tomaten erdoor.
Linzen met Amsterdamse ui en worst
Instructievideo - 01:36 min.
Linzen met Amsterdamse ui en worst
Zoetzure uitjes, lichtpittige mosterd, kruidige worst en zoete tomaatjes: dit gerecht is een echte smaakexplosie.
hoofdgerecht
null personen
300 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Doe de linzen, laurierblaadjes en het water in een pan. Breng aan de kook en kook de linzen in 20 min. gaar. Ze zijn gaar als ze zacht zijn maar nog wel bite hebben. Giet af in een zeef en verwijder de laurierblaadjes. Doe de linzen in een schaal en schep om met de mosterd.
Haal het vel van de worstjes en snijd het worstvlees in stukjes. Halveer de tomaten. Bak het worstvlees in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter in 8 min. goudbruin en gaar. Bak de laatste 3 min. de tomaten mee.
Laat de uien uitlekken, halveer ze en voeg toe aan de linzen. Meng het worstvlees en de tomaten erdoor.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g Smaakt dupuis-linzen
3 gedroogde laurierblaadjes
1 l kraanwater
1 el fijne mosterd
270 g Catalaanse braadworsten
250 g cherrytomaten aan de tak
340 g Amsterdamse uien