Linzen met Amsterdamse ui en worst
bewaar
bewaar

Linzen met Amsterdamse ui en worst

Zoetzure uitjes, lichtpittige mosterd, kruidige worst en zoete tomaatjes: dit gerecht is een echte smaakexplosie.

30 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Doe de linzen, laurierblaadjes en het water in een pan. Breng aan de kook en kook de linzen in 20 min. gaar. Ze zijn gaar als ze zacht zijn maar nog wel bite hebben. Giet af in een zeef en verwijder de laurierblaadjes. Doe de linzen in een schaal en schep om met de mosterd.

Haal het vel van de worstjes en snijd het worstvlees in stukjes. Halveer de tomaten. Bak het worstvlees in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter in 8 min. goudbruin en gaar. Bak de laatste 3 min. de tomaten mee.

Laat de uien uitlekken, halveer ze en voeg toe aan de linzen. Meng het worstvlees en de tomaten erdoor.

serveertipDit gerecht is zowel warm, lauw als koud lekker.

Linzen met Amsterdamse ui en worst

Instructievideo - 01:36 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Linzen met Amsterdamse ui en worst

Zoetzure uitjes, lichtpittige mosterd, kruidige worst en zoete tomaatjes: dit gerecht is een echte smaakexplosie.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig