Rodekoolpickles
bewaar
bewaar

Rodekoolpickles

Weer eens iets heel anders met deze wintergroente! En erg leuk om in de pot te serveren.

15 min. bereiden / 2 dagen wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwijder de harde kern van de rodekool en snijd in repen van ½ cm. Snijd de dille fijn. Doe de kool en dille samen met de rozijnen en kaneelstokjes in de weckpot.

Breng het water met de azijn, inmaakkruiden en suiker aan de kook. Neem de pan van het vuur en schenk bij de rodekool in de pot. Druk de rodekool goed aan, zodat alles onder het vocht komt te staan. Laat in ca. 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Sluit de pot af, zet in de koelkast en laat min. 2 dagen staan tot gebruik.

combinatietipEet de pickles bij stamppot, gehaktballen of stoofvlees.

Kool snijden

Instructievideo - 01:26 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rodekoolpickles

Weer eens iets heel anders met deze wintergroente! En erg leuk om in de pot te serveren.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig