Regenboogsalade
Barbecue vanavond? Serveer deze veelzijdige, kleurige salade, mét gegrilde mais.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de ui in dunne halve ringen. Doe samen met de azijn, de suiker, peper en eventueel zout in een kommetje. Schenk over de ui zo veel kokend water bij dat de ui net onderstaat. Roer door en laat staan tot gebruik.
Breng een ruime pan water aan de kook. Doe de maiskolven in de pan, kook 10 min. en giet af. Gril de maiskolven op de barbecue in ca. 6 min. rondom goudbruin. Neem van het rooster en laat 10 min. afkoelen.
Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika’s in stukjes van 1 cm. Houd elke kleur paprika apart.
Meng de tabasco, chilisaus, mayonaise en het water tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Zet 1 maiskolf rechtop in een ruime schaal met opstaande rand. Snijd met een scherp mes de maïskorrels van boven naar beneden los van de kolf. Herhaal met de andere maiskolf.
Verdeel de mais, paprika en rodekool op kleurvolgorde van licht naar donker naast elkaar op een grote platte schaal. Laat de ui uitlekken en verdeel erover. Hak de amandelen grof. Bestrooi de salade met de amandelen en rozijnen. Besprenkel met wat dressing en serveer de rest van de dressing er apart bij.
Regenboogsalade
Barbecue vanavond? Serveer deze veelzijdige, kleurige salade, mét gegrilde mais.
bijgerecht
null personen
400 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de ui in dunne halve ringen. Doe samen met de azijn, de suiker, peper en eventueel zout in een kommetje. Schenk over de ui zo veel kokend water bij dat de ui net onderstaat. Roer door en laat staan tot gebruik.
Breng een ruime pan water aan de kook. Doe de maiskolven in de pan, kook 10 min. en giet af. Gril de maiskolven op de barbecue in ca. 6 min. rondom goudbruin. Neem van het rooster en laat 10 min. afkoelen.
Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika’s in stukjes van 1 cm. Houd elke kleur paprika apart.
Meng de tabasco, chilisaus, mayonaise en het water tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Zet 1 maiskolf rechtop in een ruime schaal met opstaande rand. Snijd met een scherp mes de maïskorrels van boven naar beneden los van de kolf. Herhaal met de andere maiskolf.
Verdeel de mais, paprika en rodekool op kleurvolgorde van licht naar donker naast elkaar op een grote platte schaal. Laat de ui uitlekken en verdeel erover. Hak de amandelen grof. Bestrooi de salade met de amandelen en rozijnen. Besprenkel met wat dressing en serveer de rest van de dressing er apart bij.
bereidingstip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode ui
4 el natuurazijn
1 tl kristalsuiker
2 maiskolven
1 zak paprikamix
½ tl tabasco chipotle pepper sauce
4 el zoete chilisaus
2 el mayonaise
2 el water
300 g gesneden rodekool
75 g gerookte amandelen
75 g royale rozijnen
Dit heb je nodig
barbecue of grillpan