Dave Myers & Si King's kruidige cajunkip met aardappelpartjes en bieslookdip
Kip mét dip! Gekruid volgens authentiek Amerikaans recept.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Maak de cajunkruiden. Doe de specerijen en zoutvlokken in een pot met schroefdeksel en sluit hem goed af. Schud de pot stevig en dans de samba tot de kruiden goed vermengd zijn. Deze mix is op een koele, donkere plek een paar weken houdbaar.
Schil de aardappelen en snijd ze in de lengte in 8-10 partjes, afhankelijk van de grootte, en doe ze in een kom. Schep de olie er goed door. Strooi het paprikapoeder, de zoutvlokken en veel peper erover en verdeel de partjes over een bakplaat. Bak ze in ca. 20-25 min. zacht en goudbruin.
Leg ondertussen elke kipfilet tussen 2 vellen vershoudfolie en sla er met een deegroller op, tot ze zo’n 1.5 cm dik zijn. Maak alle kipfilets even dik, dan worden ze gelijktijdig gaar.
Bestrijk een grill- of antiaanbakpan met een beetje olie en laat de pan heet worden op middelhoog vuur. Bestrooi elke kipfilet licht met 1 tl cajunkruiden. Bak de kipfilets 2 min., keer ze om en bak ze nog 2 min. Bak de kipfilets daarna nog 1 min. per kant, tot ze gaar zijn: ze mogen in het midden niet meer roze zijn. Laat ze 3-4 min. rusten op een bord.
Roer voor de bieslookdip de bieslook door de yoghurt. Verdeel de dip over kleine schaaltjes en zet er een op elk bord. Verdeel de aardappelpartjes over de borden en leg de kipfilet erbij.
Dave Myers & Si King's kruidige cajunkip met aardappelpartjes en bieslookdip
Kip mét dip! Gekruid volgens authentiek Amerikaans recept.
hoofdgerecht
null personen
320 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Maak de cajunkruiden. Doe de specerijen en zoutvlokken in een pot met schroefdeksel en sluit hem goed af. Schud de pot stevig en dans de samba tot de kruiden goed vermengd zijn. Deze mix is op een koele, donkere plek een paar weken houdbaar.
Schil de aardappelen en snijd ze in de lengte in 8-10 partjes, afhankelijk van de grootte, en doe ze in een kom. Schep de olie er goed door. Strooi het paprikapoeder, de zoutvlokken en veel peper erover en verdeel de partjes over een bakplaat. Bak ze in ca. 20-25 min. zacht en goudbruin.
Leg ondertussen elke kipfilet tussen 2 vellen vershoudfolie en sla er met een deegroller op, tot ze zo’n 1.5 cm dik zijn. Maak alle kipfilets even dik, dan worden ze gelijktijdig gaar.
Bestrijk een grill- of antiaanbakpan met een beetje olie en laat de pan heet worden op middelhoog vuur. Bestrooi elke kipfilet licht met 1 tl cajunkruiden. Bak de kipfilets 2 min., keer ze om en bak ze nog 2 min. Bak de kipfilets daarna nog 1 min. per kant, tot ze gaar zijn: ze mogen in het midden niet meer roze zijn. Laat ze 3-4 min. rusten op een bord.
Roer voor de bieslookdip de bieslook door de yoghurt. Verdeel de dip over kleine schaaltjes en zet er een op elk bord. Verdeel de aardappelpartjes over de borden en leg de kipfilet erbij.
algemeen:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 tl gemalen komijn
4 tl gerookt paprikapoeder
2 tl gedroogde tijm
2 tl gedroogde oregano
2 tl grofgemalen zwarte peper
½ tl gemalen cayennepeper
2 tl zeezoutvlokken
3 vastkokende aardappelen
1½ el zonnebloemolie
½ tl paprikapoeder
4 kipfilets
2 el verse bieslook
100 g magere yoghurt
Dit heb je nodig
bakplaat
deegroller
vershoudfolie