Dave Myers & Si King's tortillabakjes met chilisalade
Mexicaans fiesta van kruidig gehakt en frisse groenten!
Aan de slag
Bak het rundergehakt in 5 min. rul met de ui en knoflook in een middelgrote antiaanbakpan op hoog vuur. Roer het komijn-, koriander- en chilipoeder erdoor en bak alles al roerend 2 min.
Voeg de tomatenpuree, suiker en bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Dek de pan af en stoof het gehakt op laag vuur, onder af en toe roeren, in 30 min. zacht.
Maak ondertussen de tortillabakjes. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verfrommel een stuk aluminiumfolie van 1 meter tot een bal van 10 cm doorsnee. Leg de bal op een bakplaat.
Bestrijk een tortilla aan één kant met een beetje olie. Drapeer de tortilla met de ingevette kant over de bal folie en vouw losjes in de vorm van een bakje. Zet 5 min. in de oven.
Neem de tortilla uit de oven; verwijder voorzichtig de bal folie terwijl de tortilla nog warm is. Leg de warme tortilla over een omgekeerd groot glas en druk aan, zodat het tortillabakje een platte bodem krijgt. Laat afkoelen en maak de andere bakjes op dezelfde manier. Zet de afgekoelde tortillabakjes op borden.
Neem de deksel van de pan en zet het vuur hoog. Verhit het gehakt al roerend 4-5 min., tot het meeste vocht verdampt is en het gehakt er vrij droog uitziet. Neem de pan van het vuur.
Schep de sla om met de tomaten, komkommer, bosui en het limoensap. Verdeel de salade over de tortillabakjes, breng op smaak met peper en schep het gehakt erop. Rasp er wat kaas boven en schep er een beetje crème fraîche en tomatensalsa op.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Dave Myers & Si King's tortillabakjes met chilisalade
Mexicaans fiesta van kruidig gehakt en frisse groenten!
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Bak het rundergehakt in 5 min. rul met de ui en knoflook in een middelgrote antiaanbakpan op hoog vuur. Roer het komijn-, koriander- en chilipoeder erdoor en bak alles al roerend 2 min.
Voeg de tomatenpuree, suiker en bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Dek de pan af en stoof het gehakt op laag vuur, onder af en toe roeren, in 30 min. zacht.
Maak ondertussen de tortillabakjes. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verfrommel een stuk aluminiumfolie van 1 meter tot een bal van 10 cm doorsnee. Leg de bal op een bakplaat.
Bestrijk een tortilla aan één kant met een beetje olie. Drapeer de tortilla met de ingevette kant over de bal folie en vouw losjes in de vorm van een bakje. Zet 5 min. in de oven.
Neem de tortilla uit de oven; verwijder voorzichtig de bal folie terwijl de tortilla nog warm is. Leg de warme tortilla over een omgekeerd groot glas en druk aan, zodat het tortillabakje een platte bodem krijgt. Laat afkoelen en maak de andere bakjes op dezelfde manier. Zet de afgekoelde tortillabakjes op borden.
Neem de deksel van de pan en zet het vuur hoog. Verhit het gehakt al roerend 4-5 min., tot het meeste vocht verdampt is en het gehakt er vrij droog uitziet. Neem de pan van het vuur.
Schep de sla om met de tomaten, komkommer, bosui en het limoensap. Verdeel de salade over de tortillabakjes, breng op smaak met peper en schep het gehakt erop. Rasp er wat kaas boven en schep er een beetje crème fraîche en tomatensalsa op.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
2 tenen knoflook
300 g mager rundergehakt
1 tl gemalen komijn
1 tl Ketoembar gemalen koriander
1 tl chilipoeder
2 el tomatenpuree
½ tl fijne kristalsuiker
300 ml rundvleesbouillon van tablet
4 bloemtortilla's
1 tl zonnebloemolie
½ limoen
1 krop romainesla
3 Tasty Tom trostomaten
15 cm komkommers
4 bosuien
40 g cheddar
4 el crème fraîche light
4 el koelverse tomatensalsa
Dit heb je nodig
bakplaat
aluminiumfolie