Groentetajine met couscous
In een stoofgerecht kun je heel eenvoudig veel groenten stoppen. Ook ideaal om restjes groenten op te maken.
Aan de slag
Snijd de courgette in de lengte in vieren en daarna in stukken van 2 cm. Snijd de aubergines in blokjes en de uien en tomaten in parten.
Snijd de knoflook fijn. Verhit 1/3 olie in een stoofpan en bak de aubergine 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de rest van de groenten en de knoflook toe en bak 3 min. Voeg de sausn toe en draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 20 min. stoven. Roer af en toe. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Doe ondertussen de couscous in een ruime schaal. Schenk de groentebouillon erover, dek af en laat 10 min. staan.
Roer de couscous los met een vork en meng de rest van de olie en de komijn erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de groentetajine met de couscous. Lekker met een gekookt eitje.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Groentetajine met couscous
In een stoofgerecht kun je heel eenvoudig veel groenten stoppen. Ook ideaal om restjes groenten op te maken.
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de courgette in de lengte in vieren en daarna in stukken van 2 cm. Snijd de aubergines in blokjes en de uien en tomaten in parten.
Snijd de knoflook fijn. Verhit 1/3 olie in een stoofpan en bak de aubergine 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de rest van de groenten en de knoflook toe en bak 3 min. Voeg de sausn toe en draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 20 min. stoven. Roer af en toe. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Doe ondertussen de couscous in een ruime schaal. Schenk de groentebouillon erover, dek af en laat 10 min. staan.
Roer de couscous los met een vork en meng de rest van de olie en de komijn erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de groentetajine met de couscous. Lekker met een gekookt eitje.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 courgette
2 aubergines
2 rode uien
1 schaal Tasty Tom trostomaat
2 tenen knoflook
6 el rijstolie
350 ml apricot & coriander tagine sauce
300 g couscous
350 ml hete groentebouillon van tablet
2 tl gemalen komijn