Patatas bravas met biefstuk en broccoli
bewaar
bewaar

Patatas bravas met biefstuk en broccoli

Niet de biefstuk, maar de gekruide aardappelblokjes stelen hier de show.

25 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Boen de aardappelen schoon en kook ze in de schil 10 min. Giet af, laat iets afkoelen en snijd de aardappelen in stukjes. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de aardappelen in 10-12 min. bruin en gaar. Bestrooi ze met het paprikapoeder, de oregano, tijm en zout en schep om.

Kook ondertussen de broccoli in 8 min. in water met zout beetgaar.

Dep ondertussen de biefstukken droog en bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak, zodra de belletjes van de boter zijn verdwenen, de biefstukken naar smaak rare, medium of welldone (3, 4 of 6 min.). Laat de biefstukken op een warm bord onder een deksel 5 min. rusten. Snijd de champignons in plakjes. Bak in die tijd de champignons in het achtergebleven vet.

Verdeel de biefstukken over de borden en schep de champignons erop. Leg de broccoli en patatas bravas erbij. Lekker met ketchup en mayonaise.

Aardappelen bakken

Instructievideo - 02:06 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Patatas bravas met biefstuk en broccoli

Niet de biefstuk, maar de gekruide aardappelblokjes stelen hier de show.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig