Omeletmuffins met witlofsalade
Omelet nieuwe stijl: in muffinvorm en met knapperige croutons.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de holtes van de muffinvorm in. Snijd de champignons in kleine stukjes. Verdeel de champignons over de holtes. Rasp de kaas.
Klop met een garde de eieren los met het water, de tijm, ⅓ van de kaas, peper en eventueel zout. Schenk het eimengsel over de champignons. Bak de omeletmuffins in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
Snipper de ui en meng met de rodewijnazijn en olie in een grote kom tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 5 min. staan.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en halveer ze. Verwijder de harde kern en snijd het lof in dunne reepjes. Snijd de peterselie fijn. Meng het lof en de peterselie door de dressing in de kom. Meng de rest van de kaas en de croutons erdoor.
Neem de omeletmuffins uit de vorm en serveer met de witlofsalade.
Omeletmuffins met witlofsalade
Instructievideo - 03:36 min.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Omeletmuffins met witlofsalade
Omelet nieuwe stijl: in muffinvorm en met knapperige croutons.
hoofdgerecht
null personen
355 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de holtes van de muffinvorm in. Snijd de champignons in kleine stukjes. Verdeel de champignons over de holtes. Rasp de kaas.
Klop met een garde de eieren los met het water, de tijm, ⅓ van de kaas, peper en eventueel zout. Schenk het eimengsel over de champignons. Bak de omeletmuffins in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
Snipper de ui en meng met de rodewijnazijn en olie in een grote kom tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 5 min. staan.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en halveer ze. Verwijder de harde kern en snijd het lof in dunne reepjes. Snijd de peterselie fijn. Meng het lof en de peterselie door de dressing in de kom. Meng de rest van de kaas en de croutons erdoor.
Neem de omeletmuffins uit de vorm en serveer met de witlofsalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g champignons
75 g Parmigiano Reggiano
6 middelgrote eieren
2 el kraanwater
1 el gedroogde tijm
1 rode ui
2 el rodewijnazijn
4 el zonnebloemolie
450 g witlof
20 g verse platte peterselie
40 g saladecroutons knoflook
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes